« Tüm Haberler Sayfasına Dön
Fıtık etti..
Her hattıyla izleyenleri fıtık eden bir maçtı. Kayserispor kötü günündeydi, Antalyaspor ise her iki yarının ilk dakikalarında bulduğu gollerle maçın üzerine yattı.
Bu haber 19.12.2009 tarihinde eklendi.
Bu haber daha önce 968 defa görüntülendi.
Buna hakem de biraz katkı sağlayınca liderlik elden uçtu gitti.
Uzun zamandan beri anlamsız düdüklerle kesilen, olmadık pozisyonlarda yere yatan bir daha kalkmak bilmeyen futbolcularla dolu bir maçı izledik.
Antalyaspor ilk dakikadan son dakikaya kadar sert oynadı ve Kayserispor'un hızını keserek istediğini elde etti.
GEREKSİZ PANİK...
Daha maçın başında yenilen golün ardından anlamsız bir şekilde panik yapan,
Kayserispor'lu futbolcuların bu paniği 90 dakika devam etti.
Kayserispor, oyunun genelinde hava hakimiyeti iyi olan Antalyaspor'un istediği gibi oynadı.
Anlamsız bir şekilde sürekli geriden şişirme toplarla pozisyon aradı. Ancak topların bir çoğu Jedinak, Orhan ve Yalçın'ın kafasında eridi.
Sarı-kırmızılı takımın yakaladığı pozisyonlarda ise Makukula ve Cangele maalesef kendilerine yakışmayacak şekilde kötü kullandılar.
Antalyaspor'da Yalçın ve Orhan'ın önünde oynayan Jedinak sahanın en iyisiydi.
Bu oyuncuyu en iyi yapan ise Kayserispor'du.
Şişirme uzun toplarla pozisyon arayan Kayserispor'un bu isteği sürekli Jedinak'ın kafasında eridi. Diri fiziği tek top hakimiyeti ve basit oynaması ile defansını sürekli rahatlattı.
CANGELE ERKEN NOEL'E ÇIKMIŞ...
Cangele dün bir kez daha saç-baş yoldurdu.
İstanbul Büyükşehir Belediyespor maçında inanılmaz goller kaçıran Cangele, dün belki de Kayserispor'un ipe gitmesinde en büyük etken oldu.
Müsait pozisyonlarda kendisine yakışmayacak hareketler yapan, arkadaşlarını görmemekte ısrar eden Cangele'nin ilk yarıda oyundan alınması gerekiyordu.
Tolunay Kafkas, Gökhan Emreciksin'in yerine Cangele'yi saha kenarına almalıydı.
Çünkü; Gökhan Emreciksin o dakikaya kadar Cangele'den çok çok daha faydalıydı.
BU ORTA SAHA BU YÜKÜ KALDIRAMAZ...
Son haftalarda toplanan onca puana rağmen Kayserispor'un en zayıf noktası olarak orta sahası görüldü. 40 kilometreyi aşamayan arabayı andıran Saidou ile performans düşüklükleri her hallerinden belli olan Abdullah ile Furkan'ı zorlayacak isimler alınmalı bu takıma. Yoksa ligin ikinci yarısında bu sıkıntı daha da berginleşebilir.
Özetle; Kayserispor için büyük önem arzeden maçta sergilenen futbol lidere yakışmadı. Hakemin her mücadeleye çaldığı düdükler, Kayserispor'un kurgusal bozukluğu ve Antalyaspor'un sertlik anlayışı izleyenleri adeta fıtık etti.