İçeriğe geç
12 Ekim 2026, Pazartesi

Erciyes Dağ Kızağı Projesinde en uzun ve en büyük ray yerine oturdu

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Erciyes Kayak Merkezi’nde yapımı devam eden dağ kızağı projesini yerinde inceleyerek çalışmalarda gelinen son noktayı değerlendirdi. Büyükkılıç, tesisin bu sezona yetiştirileceğini ifade ederek Erciyes’i yalnızca kış turizmiyle değil, yılın 12 ayında farklı etkinliklerle yaşayan uluslararası bir destinasyon haline getirme hedeflerini vurguladı.

· 2 dk okuma
Kayserim.net'i Google'da tercih edilen kaynak yapın (yeni sekmede açılır)
Erciyes Dağ Kızağı Projesinde en uzun ve en büyük ray yerine oturdu
Paylaş

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, yapımı sürdürülen tesiste incelemelerde bulunarak yetkililerden projenin son durumu hakkında bilgi aldı.
İncelemelerin ardından açıklamalarda bulunan Başkan Büyükkılıç, “19 mekanik tesisi, 41 pisti ve 112 kilometrelik pist uzunluğuyla kayak merkezimiz uluslararası standartta özellik taşıyor. Sadece kış turizmine yönelik bir dağ görüntüsünün dışında diğer mevsimlerde de rahatlıkla yararlanacağı konumlara getirme yönündeki gayretlerimizi sürdürüyoruz” dedi.
Bu kapsamda hayata geçirilen dağ kızağı projesinin Erciyes’in turizm çeşitliliğine önemli katkı sağlayacağını ifade eden Başkan Büyükkılıç, tesisin özellikle macera ve adrenalin tutkunlarına hitap edeceğini söyledi.
Büyükkılıç, “Bunların birisi de kamuoyunda dağ kızağı diye nitelendirilen ve adeta maceraperestlerin, adrenalin deşarjını sağlamak isteyen tutkunlar için en güzel ortamı onlara hazırlamaya çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.
Dağ kızağı projesinde gelinen aşamadan duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Büyükkılıç, projenin yüklenici firma tarafından bu sezona yetiştirileceğinin ifade edildiğini belirtti.
YAKLAŞIK 1.100 METRELİK PARKUR
Erciyes’in dört mevsim turizm vizyonunun önemli yatırımlarından biri olarak öne çıkan proje kapsamında yaklaşık 1.100 metre uzunluğunda bir parkur oluşturulması planlanıyor. Bu uzunluğuyla tesisin Türkiye’nin en uzun dağ kızağı parkurlarından biri olması hedefleniyor.
Proje, Erciyes’te kayak ve kış sporlarının yanı sıra farklı yaş gruplarına yönelik yeni bir eğlence ve deneyim alanı oluşturacak. Özel kızak sistemiyle hizmet vermesi planlanan tesiste ziyaretçilerin kontrollü şekilde parkurun başlangıç noktasına taşınması ve ardından parkur boyunca sürüş deneyimi yaşaması öngörülüyor.
Modern güvenlik sistemleriyle donatılması planlanan tesisin yaz sezonu başta olmak üzere yılın farklı dönemlerinde kullanılmasıyla Erciyes’in dört mevsim turizm hedefinin daha da güçlendirilmesi amaçlanıyor.

Haber:

Kaynak: Kayserim.net

Kayseri

Paylaş

Kayseri'den bir haberiniz mi var? Haber ihbar hattına iletin.

Reklam
Paylaş

Kayseri hakkında merak edilenler

Bilgi Bankası

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Yorumlar

Yorumlar topluluk kurallarına göre incelendikten sonra yayımlanır.