İçeriğe geç
12 Ekim 2026, Pazartesi

Süleymancılar Operasyonu Büyüyor: Eski Bakanın Doktoru Gözaltına Alındı

Süleymancılar cemaati lideri Alihan Kuriş ve yöneticilerine yönelik yapılan operasyonlar kapsamında, eski Ulaştırma Bakanı Arif Ahmet Denizolgun’un ölümüne ve mirasına ilişkin başlatılan soruşturma tekrardan açıldı.

· 1 dk okuma
Kayserim.net'i Google'da tercih edilen kaynak yapın (yeni sekmede açılır)
Süleymancılar Operasyonu Büyüyor: Eski Bakanın Doktoru Gözaltına Alındı
Paylaş

Dosya kapsamında vefat eden bakanın doktoru N.D., “yalan tanıklık” suçundan gözaltına alındı.
2016 yılında Beykoz’da bulunan evinde hayatını kaybeden Denizolgun’dan sonra cemaain yönetimine yeğeni Alihan Kuriş ve ekibi geçmişti. Bu ekip ve Alihan Kuriş suç örgütü kurmak, nitelikli dolandırıcılık , kara para aklama ve vergi kaçakçılığı suçları iddiasıyla 2026’da gözaltına alındı. İddiaların arasında yeğenlerin, eski bakandan kalan gıda şirketini ele geçirmeye çalışması da yer alıyor.


İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi, uzun bir süredir takip ettikleri yapının finansal kaynaklarına darbe vurulduğunu aktararak, örgütün işlerini Almanya’nın Köln ilinde yapımı devam eden yeni bir merkeze taşımayı planlandığını söyledi.

Haber:

Kaynak: Kayserim.net

Kayseri

Paylaş

Kayseri'den bir haberiniz mi var? Haber ihbar hattına iletin.

Reklam
Paylaş

Kayseri hakkında merak edilenler

Bilgi Bankası

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Yorumlar

Yorumlar topluluk kurallarına göre incelendikten sonra yayımlanır.