İçeriğe geç
13 Ekim 2026, Salı

Berlin’de Başbakan Kayserili Elif Eralp oldu

Almanya'da Berlin Eyalet Meclisi seçimlerini başbakanlık adayı olarak aslen Kayserili olan Elif Eralp'i aday gösteren Sol Parti kazandı.

· 1 dk okuma
Kayserim.net'i Google'da tercih edilen kaynak yapın (yeni sekmede açılır)
Berlin’de Başbakan Kayserili Elif Eralp oldu
Paylaş

Almanya'da Berlin Eyalet Meclisi seçimlerini eyalet başbakanlığa Elif Eralp'i aday gösteren Sol Parti kazandı. İlk sonuçlara göre; Sol Parti yüzde 25,5 oy alarak ilk sırada yer aldı. Hristiyan Demokrat Birlik (CDU) yüzde 20 ile ikinci, Almanya için Alternatif (AfD) ise yüzde 16 ile üçüncü oldu. Kesin sonuçların ardından Elif Eralp, Berlin’in ilk göçmen Başbakanı olacak.

ASLEN KAYSERİLİ OLDUĞU ORTAYA ÇIKTI
Elif Eralp, 1981 yılında Almanya’nın Münih kentinde dünyaya geldi. Eralp’ın ailesinin 1980 darbesinin ardından Türkiye’den Almanya’ya göç ettiği öğrenildi. Elif Eralp’in annesinin Adanalı, babasının ise Kayserili olduğu biliniyor.

Haber:

Kaynak: Kayserim.net

Kayseri

Paylaş

Kayseri'den bir haberiniz mi var? Haber ihbar hattına iletin.

Reklam
Paylaş

Kayseri hakkında merak edilenler

Bilgi Bankası

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Yorumlar

Yorumlar topluluk kurallarına göre incelendikten sonra yayımlanır.