İçeriğe geç
29 Eylül 2026, Salı

Kayseri’de Boş Araziler Tarıma Kazandırılıyor

· 1 dk okuma
Kayserim.net'i Google'da tercih edilen kaynak yapın (yeni sekmede açılır)
Kayseri’de Boş Araziler Tarıma Kazandırılıyor
Paylaş

KAYSERİ,(BGC)-Geçen yıl nohut ile başlatılan boş arazileri tarıma kazandırma çalışmaları bu yıl da buğday ile devam etti. Abdullah Gül Üniversitesi (AGÜ) arazisinde 160 dekarlık alanda yapılan buğday ekiminden 38 ton hasat elde edildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın pandemi döneminin başında “Bir karış toprak bile boş kalmamalı” sözü üzerine harekete geçen Talas Belediyesi tarafından kırsal bölgelerdeki boş arazilerin tarıma katılması amacıyla ilk olarak nohut ekilerek tarımsal faaliyetler başlatılmış ve 30 ton ürün alınmıştı. Belediye-çiftçi iş birliğiyle gerçekleşen çalışmalar kapsamında bu yıl da aynı araziye buğday ekilerek 38 ton ürün elde edildi.

Reklam

Bölgeye gelerek yapılan faaliyetleri yerinde gören Talas Belediyesi İyi Parti Meclis Üyesi Mustafa Çalıksoy konuyla ilgili değerlendirmelerde bulundu. “Çiftçilerimize bereketli olsun demeye geldik. Bu arazinin tarıma açılması son derece önem arz etmektedir.” diyen Çalıksoy, kırsal mahallelerde tarım ve hayvancılıkla ilgili yapılacak her türlü çalışmaya katkı vereceklerini ifade etti.

Haber:

Kaynak: Kayserim.net

Talas / Kayseri

Paylaş

Kayseri'den bir haberiniz mi var? Haber ihbar hattına iletin.

Reklam
Paylaş

Kayseri hakkında merak edilenler

Bilgi Bankası

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Yorumlar

Yorumlar topluluk kurallarına göre incelendikten sonra yayımlanır.