İçeriğe geç
29 Eylül 2026, Salı

Kayseri’de mahalleye ‘kuduz’ karantinası

· 1 dk okuma
Kayserim.net'i Google'da tercih edilen kaynak yapın (yeni sekmede açılır)
Kayseri’de mahalleye ‘kuduz’ karantinası
Paylaş

KAYSERİ’nin Sarıoğlan ilçesine bağlı Sofumahmut Mahallesi, 1 büyükbaş hayvanda kuduz hastalığı tespit edilmesi üzerine karantinaya alındı. Mahalleye hayvan giriş ve çıkışları 6 ay süreyle yasaklandı.

Sofumahmut Mahallesi’nde Fevzi Özer’e ait büyükbaş hayvan hastalandı. Tedavi için çağrılan veteriner hekim, hayvanın kuduz olmasından şüphelendi. Bunun üzerine inceleme yapan İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri, hayvanın kuduz olduğunu tespit etti. Olay sonrası hayvan imha edilerek, gömüldü. Mahalle karantinaya alınırken, olay camiden yapılan anonsla vatandaşlara duyuruldu. Mahalleye hayvan giriş ve çıkışları 6 ay süreyle yasaklandı. Mahallede yaşayan 100 kişi de kuduz riski nedeniyle aşılandı.

Reklam

Sofumahmut Mahallesi Muhtarı Ömer Özer, “Salı günü itibarıyla kuduz vakasına rastladık. Sarıoğlan İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekiplerince gelip kontroller yaptı. Kuduz olan ineğin güvenli şekilde imhası yapıldı. Numuneler alınıp gerekli makamlara yollandı. İlk kez kuduz vakasıyla karşılaştık” dedi.

Haber:

Kaynak: Kayserim.net

Sarıoğlan / Kayseri

Paylaş

Kayseri'den bir haberiniz mi var? Haber ihbar hattına iletin.

Reklam
Paylaş

Kayseri hakkında merak edilenler

Bilgi Bankası

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Yorumlar

Yorumlar topluluk kurallarına göre incelendikten sonra yayımlanır.