İçeriğe geç
29 Eylül 2026, Salı

Atık Malzemelerden Savaş Aracı Maketi Yaptı

· 1 dk okuma
Kayserim.net'i Google'da tercih edilen kaynak yapın (yeni sekmede açılır)
Atık Malzemelerden Savaş Aracı Maketi Yaptı
Paylaş

KAYSERİ,(BGC)-Kayserili lise öğrencisi Atalay Polat, atık malzemeleri değerlendirerek TSK’nın Barış Pınarı Harekatı’nda kullandığı T122 Çok Namlulu Roketatar Sistemli savaş aracının maketini yaptı.

Kayseri Pınarbaşı Pazarören Anadolu Lisesi 12. sınıf öğrencisi Atalay Polat;kalem kırıkları, bozulmuş bilgisayar kasaları ve bozuk saat gibi tamamen atık malzemeleri kullanarak TSK’nın Barış Pınarı Harekatı’nda kullandığı T122 Çok Namlulu Roketatar Sistemli savaş aracının maketini yaptı.

Reklam

Birçok tasarımının çiziminin hazır olduğunu belirten Atalay Polat, “Kalem kırıkları, bozulmuş bilgisayar kasaları ve bozuk saat gibi tamamen atık malzemelerden bu tarz projeler yapıyorum. Bu projemi de bir gün televizyona bakarken haberlerde Barış Pınarı Harekatında gördüm ve maketini yapmak istedim. Yaptığım maket için okulumuz müdürü Hayrettin Acet bana bir çalışma yeri sağladı. Yatılı bir okulda okuduğum için yaptığım bu projelerimi evde yapamıyorum. Ben, Selçuk Bayraktar ve Haluk Bayraktar’dan yardımcı olmalarını istiyorum. Benim malzemem ve imkanlarım yok. Malzemem ve imkanlarım sağlandığı zaman bu tarz ve hâlâ çizim halinde olan projelerim var, onları hayata geçireceğim” diyerek çok farklı tasarımlar yapacağını söyledi.

Haber:

Kaynak: Kayserim.net

Pınarbaşı / Kayseri

Paylaş

Kayseri'den bir haberiniz mi var? Haber ihbar hattına iletin.

Reklam
Paylaş

Kayseri hakkında merak edilenler

Bilgi Bankası

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Yorumlar

Yorumlar topluluk kurallarına göre incelendikten sonra yayımlanır.