İçeriğe geç
29 Eylül 2026, Salı

Kayseri’de menderesler tarım ve hayvancılığa hayat veriyor

· 1 dk okuma
Kayserim.net'i Google'da tercih edilen kaynak yapın (yeni sekmede açılır)
Kayseri’de menderesler tarım ve hayvancılığa hayat veriyor
Paylaş

KAYSERİ (AA) – Kayseri'nin Sarız ilçesinde ovada menderesler oluşturarak akan Sazık Çayı, tarım ve hayvancılığa katkı sağlıyor.

Bölgenin önemli akarsularından olan, yüksek rakımlı dağlardan eriyen kar ve kaynak sularıyla beslenen Sazık Çayı'nın kilometrelerce uzunlukta oluşturduğu menderesler, her mevsim güzel manzaralar sunuyor.

Reklam

Yöre halkının tarlasını suladığı, balık tuttuğu çayın çevresindeki otlaklarda ise besiciler hayvanlarını otlatıyor.

Zengin bitki örtüsüne ve su kaynaklarına sahip bölge, AA ekibince dronla görüntülendi.

İlgili Haberler

Farklı şekillerde uzanan mendereslerin bir bölümünün kalp şeklinde olduğu gözlendi.

Çayın geçtiği Kuşçu Mahallesi'nin muhtarı Mehmet Demirci, Sazık'ın çevreye güzellik kattığını söyledi.

Reklam

Akarsu kenarında tarım ve hayvancılığın yapıldığını ifade eden Demirci, çayın Seyhan Nehri'ne döküldüğünü anlattı.

Mahallede çiftçilik yapan İbrahim Türkoğlu da çayın birçok mahallenin yanından geçtiğini, bu bölgelere can suyu olduğunu belirtti.

Haber:

Kaynak: Kayserim.net

Sarız / Kayseri

Paylaş

Kayseri'den bir haberiniz mi var? Haber ihbar hattına iletin.

Reklam
Paylaş

Kayseri hakkında merak edilenler

Bilgi Bankası

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Yorumlar

Yorumlar topluluk kurallarına göre incelendikten sonra yayımlanır.