İçeriğe geç
29 Eylül 2026, Salı

Kayseri'de sıra beklemeden muayene oluyor

Kayseri Şehir Hastanesi’nde hizmet veren aile hekimliği polikliniğinde hastalar sıra almadan kolaylıkla aile hekimlerine muayene olabiliyor. Aile Hekimliği Kliniği Öğr. Gör. Doç. Dr. Muhammet Kızmaz, her türlü şikayet için hastaların müracaat edebileceğini söyledi

· 2 dk okuma
Kayserim.net'i Google'da tercih edilen kaynak yapın (yeni sekmede açılır)
Paylaş

Kayseri Şehir Hastanesi Aile Hekimliği Kliniği’nde hastalar sıra beklemeden muayene oluyor

Kayseri Şehir Hastanesi’nde bulunan Aile Hekimliği Kliniği’nde hastalar sıra beklemeden muayene oluyor. Klinikte, tüm tetkik ve görüntüleme imkanları olmasıyla beraber hastalardaki şikayetlerin sebebine göre polikliniklere yönlendirme yapılabiliyor. Kayseri Şehir Hastanesi Aile Hekimliği Kliniği Öğr. Gör. Doç. Dr. Muhammet Kızmaz hastaların muayene sonrasında farklı bir branşa yönlendirilmesinin de yapıldığını söyleyerek, “Biz dışarıdaki aile hekimlerinden farklı olarak hastanede çalışıyoruz ve hasta kaydımız yok. Yani herkes bize gelebiliyor. Her türlü şikayetle başı ağrıyan, karnı ağrıyan herhangi bir ağrısı olan, özellikle tanı almamış, nereye gideceği daha belli olmayan, ayrışmamış hastalık diyoruz bu gruptaki hastalara, bize geliyor, eğer bizle alakalı olmayan daha farklı bir branş gerekirse de hastane içinde farklı bir branşa yönlendirebiliyoruz” dedi.

Reklam

‘HASTALARIN ŞİKAYETİNE GÖRE GEREKLİ BÖLÜME YÖNLENDİRİYORUZ’

Hastaların şikayetlerine göre gerektiğinde polikliniklere direk yönlendirme yaptıklarını söyleyen Doç. Dr. Muhammet Kızmaz, “Burada diğer bölümlerdeki kadar sıra beklemiyorlar. Hastanenin tüm tetkik ve görüntüleme imkanlarını kullanabiliyoruz. ASM’de de aile hekimleri var ancak onların tetkik ve imkanları buraya göre daha kısıtlı. Haliyle buradan randevusuz bir şekilde şu an için gelebiliyorlar. Daha az bekliyorlar ve genel bir değerlendirmeden geçiyorlar. Örneğin bilhassa kalbiyle alakalı bir sorun olabilir, böbreğiyle alakalı bir sorun olabilir ama bunun ortak şikayeti olunca biz bunu ayrıştırıp gerekli bölüme öyle yönlendirebiliyoruz. Kayseri Şehir Hastanesi Psikiyatrik Kulesi, zemin kat, aile hekimliği polikliniği olarak buraya gelebilirler şu an için randevu almaya gerek yok, istedikleri zaman haftanın beş günü gelebilirler” şeklinde konuştu.

Haber:

Kaynak: Kayserim.net

Kayseri

Paylaş

Kayseri'den bir haberiniz mi var? Haber ihbar hattına iletin.

Reklam
Paylaş

Kayseri hakkında merak edilenler

Bilgi Bankası

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Yorumlar

Yorumlar topluluk kurallarına göre incelendikten sonra yayımlanır.