İçeriğe geç
29 Eylül 2026, Salı

Kayseri Aşısının 2. Dozu Uygulanmaya Başladı

· 2 dk okuma
Kayserim.net'i Google'da tercih edilen kaynak yapın (yeni sekmede açılır)
Kayseri Aşısının 2. Dozu Uygulanmaya Başladı
Paylaş

KAYSERİ’de Erciyes Üniversitesi Aşı Araştırma ve Geliştirme Uygulama ve Araştırma Merkezi’nde (ERAGEM) Covid-19’a karşı geliştirilen yerli aşının ikinci dozu ilk gönüllü Nazif Durna’ya bugün uygulandı.

Erciyes Üniversitesi bünyesindeki ERAGEM’de Türk bilim insanları tarafından Covid-19’a karşı geliştirilen aday aşının Faz 1 çalışmaları devam ediyor. Faz 1 kapsamında yeri aşının ilk doz uygulaması 44 gönüllüye yapılmıştı. Önemli bir yan etki bulgusuna rastlanmayan ilk doz uygulamadan sonra bugün ikinci doz uygulama başladı. Yerli aşı denemelerinde ilk gönüllü olan Nazif Durna’ya, Erciyes Üniversitesi İyi Klinik Uygulama ve Araştırma Merkezi’nde (İKUM) ikinci doz uygulama yapıldı.

Reklam

Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çalış, üniversite bünyesinde Covid-19’a karşı geliştirilen aday aşının Faz 1 çalışmasının devam ettiğini hatırlatarak, “İlk doz uygulamamız yapılmıştı. Bugün ise ilk dozu uyguladığımız gönüllümüze, ikinci dozu uygulamış bulunmaktayız. İlk doz uygulamamız çok iyi sonuçlar verdi. Gönüllümüzde hiçbir yan etki görülmedi. Bu başarıyı ikinci doz uygulamasından sonra da bekliyoruz. İkinci doz uygulamasından sonra da bu başarımızı elde edersek, Aralık ayı ortasında Faz 2 çalışmasına hızlı bir şekilde geçeriz ve daha sonra da Faz 3 çalışmalarına başlar, vatandaşlarımız ile yerli ve milli aşımızı buluşturmuş oluruz diye ümit etmekteyiz. Gönüllü olmak için birçok vatandaşımız başvuru adreslerini bizlere sormakta. Bu kapsamda aday aşımızın gönüllü başvuruları İKUM’da devam etmektedir” ifadelerini kullandı.

Prof. Dr. Çalış, sosyal medya hesabından ikinci doz uygulamanın başlamasına ilişkin yaptığı açıklamada ise “Üniversitemiz tarafından Covid-19’a karşı geliştirilen yerli aday aşımızın ikinci dozu gönüllümüze yapıldı. İlk doz uygulamasında yan etkisi görülmeyen aday aşımızın ikinci doz uygulamasının da başarılı geçmesini ümit ederiz” dedi.

İlgili Haberler

Aday aşının 2’inci doz uygulaması yapılan Nazif Durna ise ilk doz uygulamasından sonra hiçbir yan etki görülmediğini belirterek, aşı adayı için gönüllülere seslenerek herkesi gönüllü olmaya davet etti.

Haber:

Kaynak: Kayserim.net

Kayseri

Paylaş

Kayseri'den bir haberiniz mi var? Haber ihbar hattına iletin.

Reklam
Paylaş

Kayseri hakkında merak edilenler

Bilgi Bankası

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Yorumlar

Yorumlar topluluk kurallarına göre incelendikten sonra yayımlanır.