İçeriğe geç
30 Eylül 2026, Çarşamba

Fahri trafik müfettişliğinde yeni dönem: Her kural ihlaline ceza yazamayacaklar

· 1 dk okuma
Kayserim.net'i Google'da tercih edilen kaynak yapın (yeni sekmede açılır)
Fahri trafik müfettişliğinde yeni dönem: Her kural ihlaline ceza yazamayacaklar
Paylaş

Fahri trafik müfettişliği için yeni düzenlemeler getirildi. Artık 70 yaşından gün alanlar bu göreve atanamayacak. Ayrıca, fahri trafik müfettişleri her kural ihlaline ceza yazamayacaklar. Yapılan değişiklikler, “Fahri Trafik Müfettişliği Görev ve Çalışma Yönetmeliği” adlı yönetmelikle yürürlüğe konuldu. İçişleri Bakanlığı, bu yönetmelikte güncellemeye giderek müfettişlik için belirli bir eğitim programı uygulanacağını duyurdu.

Bu programlara katılmayanlara müfettişlik kimliği verilmeyecek. Müfettişlere yılda en az iki kez eğitim ve değerlendirme toplantıları düzenlenecek. Bu toplantılar yüz yüze veya uzaktan eğitim yöntemiyle gerçekleştirilebilecek. Eğitim sonunda uzaktan yapılan toplantılarda bir değerlendirme sınavı yapılacak ve başarılı olanlar eğitime katılmış sayılacaklar.

Reklam

Müfettişlerin hangi trafik kurallarıyla ilgili tutanak düzenleyebilecekleri Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından belirlenecek. Ayrıca, kişisel verilerin gizliliği Fahri Trafik Müfettişleri için önemli bir husus olacak. Bu kişisel bilgiler, gizlilik esasına göre korunacak ve ilgili kurumlarla paylaşımı kısıtlanacak.

Haber:

Kaynak: Kayserim.net

Kayseri

Paylaş

Kayseri'den bir haberiniz mi var? Haber ihbar hattına iletin.

Reklam
Paylaş

Kayseri hakkında merak edilenler

Bilgi Bankası

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Yorumlar

Yorumlar topluluk kurallarına göre incelendikten sonra yayımlanır.