İçeriğe geç
30 Eylül 2026, Çarşamba

Sokağa Atılan Maske ve Eldivenler Koronavirüs Kadar Tehlikeli

· 1 dk okuma
Kayserim.net'i Google'da tercih edilen kaynak yapın (yeni sekmede açılır)
Paylaş

Koronavirüs nedeniyle alınan önlemlerin başında gelen maske kullanımı birçok kişi tarafından titizlikle uygulanıyor. Ancak kullanım süreleri dolan maskelerin imha aşaması da titizlik gerektiriyor. Çünkü uzmanlara göre, yanlış şekilde yere ya da çöpe atılan maskeler virüsün bulaşma riskini artırabilir.

Koronavirüs salgınından korunmak için kullanılan maske ve eldivenler sokağa atılıyor. Maske ve eldivenlerin üzerinde biriken virüsün halk sağlığını tehdit ettiği söylenmesine rağmen halkın ortak kullanım alanlarında meydan park ve bahçelerde maske ve eldiven görülüyor.

Reklam

Bazı vatandaşların kullandıkları eldiven, maske, ıslak mendilleri yerlere atması, hastalık bulaştırma riskini artırıyor. Uzmanlar, yere atılan maske ve eldivenlerin üzerinde yeterli virüs yükü varsa bir başka kişiyi hasta edebileceğini vurguluyor.
Kimyasal atık olarak nitelendirilen maske eldivenlerin kapalı çöp kutularına atmaları diğer çöplerden ayrılması gerekiyor.

Haber:

Kaynak: Kayserim.net

Kayseri

Paylaş

Kayseri'den bir haberiniz mi var? Haber ihbar hattına iletin.

Reklam
Paylaş

Kayseri hakkında merak edilenler

Bilgi Bankası

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Yorumlar

Yorumlar topluluk kurallarına göre incelendikten sonra yayımlanır.