İçeriğe geç
29 Eylül 2026, Salı

Kayseri’de sağlık çalışanları aşılanmaya başladı

· 1 dk okuma
Kayserim.net'i Google'da tercih edilen kaynak yapın (yeni sekmede açılır)
Kayseri’de sağlık çalışanları aşılanmaya başladı
Paylaş

ÇİN’den Türkiye’ye getirilen Covid-19 aşıları, Tekden Kayseri Hastanesi’nde sağlık çalışanlarına uygulanmaya başladı.

Çin’den getirilen ve dün Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ile Bilim Kurulu üyelerine yapılan Covid-19 aşısı, bugün Kayseri’de de sağlık çalışanlarına uygulanmaya başladı. Tekden Kayseri Hastanesi’nde, Merkezi Hekim Randevu Sistemi (MHRS) üzerinden aşı randevusunu alan sağlık çalışanları, hazırlanan aşı odasında aşı olmaya başladı. Tekden Hastanesi Başhekim Yardımcısı Mahmut Kemal Gers, bugün itibariyle Türkiye’de sağlık çalışanlarına aşılama yapıldığını belirterek, “Bizde hastanemizde sağlık çalışanlarımıza ilk uygulamamızı yaptık. Gelecek haftalarda da vatandaşlarımıza aşı yapılacak. Gerek sağlık çalışanları gerekse de vatandaşlarımızın aşı olmak için mutlaka randevu almaları gerekiyor. Randevu alınmadığı zaman aşı yapılamıyor. Hedefimiz 4-5 gün içinde tüm sağlık çalışanlarımızın aşılama işlemini tamamlamak” dedi.

Reklam

Aşı uygulanan Kardiyoloji Uzmanı Ali Kemal Küçük ise, “Aşı olurken hiçbir şey hissetmedim. Bu aşının iyi olacağını düşünüyoruz, zaten onun için yaptırdık. Daha önce benim çocuklarım koronavirüs hastalığını geçirdi. Ben bu hastalığa yakalanmamıştım. Antikor testlerim de negatifti. Malum bu süreç epey devam edecek. Onun için korunmak amacıyla aşıyı yaptırdık” diye konuştu.

Aşı yapılan Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Alihan Hansu da, “Aşıda ilk dozumuzu yaptırdık. Tüm halkımıza da aşılama yaptırmalarını öneririm. Şuan herhangi bir yan etki hissetmiyorum” dedi.

Haber:

Kaynak: Kayserim.net

Kayseri

Paylaş

Kayseri'den bir haberiniz mi var? Haber ihbar hattına iletin.

Reklam
Paylaş

Kayseri hakkında merak edilenler

Bilgi Bankası

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Yorumlar

Yorumlar topluluk kurallarına göre incelendikten sonra yayımlanır.