İçeriğe geç
29 Eylül 2026, Salı

Enflasyon son 12 ayın en düşük seviyesini gördü

· 2 dk okuma
Kayserim.net'i Google'da tercih edilen kaynak yapın (yeni sekmede açılır)
Enflasyon son 12 ayın en düşük seviyesini gördü
Paylaş

Kayseri (1HA) – Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre Tüketici Fiyat Endeksi Şubat’ta aylık bazda yüzde 3,15, yıllık bazda yüzde 55,18 oldu. Bu rakam ile enflasyon, son 12 ayın en düşük seviyesini gördü.

TÜİK, 2023 Şubat ayı enflasyon oranlarını açıkladı. Verilere göre Tüketici Fiyat Endeksi Şubat’ta aylık bazda yüzde 3,15, yıllık bazda yüzde 55,18 oldu.

Reklam

TÜFE’deki değişim 2023 yılı Şubat ayında bir önceki aya göre yüzde 3,15, bir önceki yılın Aralık ayına göre yüzde 10,00, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 55,18 ve on iki aylık ortalamalara göre yüzde 71,83 olarak gerçekleşti.

GİYİM ve AYAKKABI DÜŞTÜ, LOKANTA ve OTEL ÜCRETLERİ ARTTI

İlgili Haberler

Bir önceki yılın aynı ayına göre en az artış gösteren ana grup yüzde 21,69 ile giyim ve ayakkabı oldu. Buna karşılık, bir önceki yılın aynı ayına göre artışın en yüksek olduğu ana grup ise yüzde 74,34 ile lokanta ve oteller oldu.

TÜİK, yaşamış olduğu deprem felaketi nedeniyle, 2023 yılı Şubat ayında Gaziantep, Malatya ve Hatay Bölge Müdürlüklerine bağlı olan illerde “alan (saha) fiyatları”nın derlenemediğini açıkladı. TÜİK tarafından yapılan açıklamada, “Ülkemizin yaşamış olduğu deprem felaketi nedeniyle, 2023 yılı Şubat ayında Gaziantep, Malatya ve Hatay Bölge Müdürlüklerimize bağlı olan illerde “alan (saha) fiyatları” derlenememiştir. Öte yandan, bu üç Bölge Müdürlüğümüze bağlı illerde “işyeri barkod tarama verileri” ve veri kazıma yöntemi ile “internetten derlenen fiyat verilerinin” kullanımına ise devam edilmiştir” ifadeleri yer verildi.

Haber:

Kaynak: Kayserim.net

Kayseri

Paylaş

Kayseri'den bir haberiniz mi var? Haber ihbar hattına iletin.

Reklam
Paylaş

Kayseri hakkında merak edilenler

Bilgi Bankası

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Yorumlar

Yorumlar topluluk kurallarına göre incelendikten sonra yayımlanır.