Bakan Şimşek: KDV artışı yapılmadı
Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, gıda sektöründeki KDV istismarını önlemeye yönelik olarak Resmi Gazete’de yayımlanan düzenlemenin, işletmelerin KDV belgelerini doğru şekilde belgelendirmesi amacıyla yapıldığını vurguladı.
Bakan Şimşek, lokanta ve kafelerde satılan yiyecek ve içeceklerdeki KDV’lerde yüzde 10’luk bir artış olmadığını belirtti. Denetimler sonucunda bazı lokanta veya kafelerin yeme içme hizmeti yerine et, su, meyve suyu gibi ürünleri satmış gibi göstererek KDV oranını yüzde 1’e kadar düşürdüğünün tespit edildiğini ifade etti. Resmi Gazete’de yayımlanan tebliğ ile bu tür yanlış uygulamaların ve suistimallerin önüne geçilmesinin amaçlandığını söyledi.
Bakan Şimşek, lokanta ve kafelerde sunulan yiyecek ve içeceklerdeki KDV oranlarıyla ilgili medyada çıkan haberlere ilişkin açıklama yaptı. “KDV oranlarında bir artış olmadı” diyen Şimşek, işletmelerin vatandaştan aldığı KDV’nin doğru bir şekilde belgelendirilmesini sağlamak için düzenleme yapıldığını belirtti. Ayrıca, bu konuda duyarlılık gösteren ve bilgi sağlayan vatandaşlara teşekkür etti.





