İçeriğe geç
30 Eylül 2026, Çarşamba

Niğde’de Helva Kavurma Festivali düzenlendi

· 1 dk okuma
Kayserim.net'i Google'da tercih edilen kaynak yapın (yeni sekmede açılır)
Niğde’de Helva Kavurma Festivali düzenlendi
Paylaş

NİĞDE (AA) – Niğde'nin Yeşilburç köyünde geleneksel Helva Kavurma Festivali gerçekleştirildi.

Köy meydanındaki festivalde Kur'an-ı Kerim okundu, dua edildi. Kurulan kazanlarda kavrulan helvalar, katılımcılara dağıtıldı.

Reklam

Vali Cahit Çelik, programda yaptığı konuşmada, Türkiye-Yunanistan Nüfus Mübadelesi'nin yıl dönümü olduğunu söyledi.

Yeşilburç köylülerinin Selanik'in bir köyünden mübadeleyle Niğde'ye geldiğini anlatan Çelik, “Buradan da Osmanlı döneminde Rum Ortodoks vatandaşlar, mübadelede Yunanistan'a göç ediyor. Osmanlı döneminde burası bölgenin en önemli, zengin ve müreffeh köylerinden biriydi. Bugün de il merkezine yakınlığı ve taşıdığı turizm potansiyeliyle en güzel ve önemli köylerimizden. Görev yaptığımız sürede köyümüzün turizm potansiyelini daha ilerilere taşıyacak adımlar atacağız.” dedi.

İlgili Haberler

Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir de geleneksel şenliklerin önemli olduğunu belirtti.

Yeşilburç köyünün Niğde için büyük bir değer olduğunu dile getiren Özdemir, “Yeşilburç köyümüzü dünyaya açacağız ama bu değerimizi önce biz tanıyalım, Niğde'de yaşayanlar tanısın, sonrasında da ülkemiz ve dünya daha yakından tanısın. Bu festival uzun yıllardır devam ediyor. Bu değerleri yaşatmak lazım.” diye konuştu.

Haber:

Kaynak: Kayserim.net

Kayseri

Paylaş

Kayseri'den bir haberiniz mi var? Haber ihbar hattına iletin.

Reklam
Paylaş

Kayseri hakkında merak edilenler

Bilgi Bankası

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Yorumlar

Yorumlar topluluk kurallarına göre incelendikten sonra yayımlanır.