İçeriğe geç
30 Eylül 2026, Çarşamba

YKS’ye girecek engelli adaylar için ek süre kararı

· 1 dk okuma
Kayserim.net'i Google'da tercih edilen kaynak yapın (yeni sekmede açılır)
YKS’ye girecek engelli adaylar için ek süre kararı
Paylaş

ÖSYM, YKS’ye girecek engelli adaylar için ek süre kararı aldı. Bu karar, okuyucu veya işaretleyici yardımı alan engelli adaylara 30 dakika ek süre verilmesini içeriyor.

Serebral palsi nedeniyle yüzde 76 oranında engelli olan bir öğrenci, ince motor becerilerinde zorluklar yaşadığını ve YKS’de ek süre talep etmişti.

Reklam

YÖK’ün 2022’de yayımladığı yönetmelikle engelli öğrencilere ek süre verilmesi kararlaştırılmış, ancak 2024’te bu uygulamanın ertelendiği bildirilmişti.

Kamu Denetçiliği Kurumu (KDK), başvuruyu inceledikten sonra ÖSYM’ye tavsiyede bulunarak, ek süre uygulamasının ertelenmemesi ve bu yılki sınavda da uygulanması gerektiğini belirtmişti.

İlgili Haberler

ÖSYM, KDK’nin tavsiyesini dikkate alarak, ek süre uygulamasını öne çekti ve bu yıl yapılacak YKS’yle birlikte engelli adaylara 30 dakika ek süre verilmesine karar verdi.

Haber:

Kaynak: Kayserim.net

Kayseri

Paylaş

Kayseri'den bir haberiniz mi var? Haber ihbar hattına iletin.

Reklam
Paylaş

Kayseri hakkında merak edilenler

Bilgi Bankası

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Yorumlar

Yorumlar topluluk kurallarına göre incelendikten sonra yayımlanır.