İçeriğe geç
29 Eylül 2026, Salı

1 Eylül’de Vira Bismillah

· 1 dk okuma
Kayserim.net'i Google'da tercih edilen kaynak yapın (yeni sekmede açılır)
1 Eylül’de Vira Bismillah
Paylaş

KAYSERİ, (BGC) – 15 Nisan’da başlamış olan balık avı yasağı 1 Eylül itibari ile son bulacak. Geçtiğimiz sene hamsilere de av yasağının gelmesi vatandaşları ve balıkçıları olumsuz etkiledi. Balıkçı Mustafa Yolcu 1 Eylül’den sonrası için balıklarda ki beklentilerini anlattı.

Pandemi nedeni ile sıkıntılı süreç atlattıklarını belirten balıkçı Mustafa Yolcu “1 Eylül’de denizlerde av yasağı kalkacak. Beklentimiz bu sene fazla. Geçen sene av yasağı erken başladı. Özellikle hamside. Av yasağı kalktığında ne olacağını kestiremiyoruz. Şu an yeni gelen el hamsimiz var. Fiyatlar geçen seneye göre normal. Sıkıntılı bir pandemi süreci atlattık” diye konuştu.

Reklam

“Vatandaş 1 Kilo Yiyeceğine 2 Kilo Yer”

Geçen sene hamsi yasağının olması iyi oldu diyen balıkçı Mustafa Yolcu “Geçen yıl hamsi avı yaklaşık 1 ay ertelendi. Buda hamsinin kaçıp gitmesine neden oldu. Bizim sularımızdan çıkıp soğuk sulara gitti. Bir yandan da geçen sene av yasağı olması iyi oldu. Hamsi kendini geliştirmiş olur, irileşmiş olur. Bu senede hamsiden çok umutluyuz. Fiyatlar geçen seneye göre aynı olur. Hamsi 15-20 tl arası satılır. Çok çıkarsa maliyet düşer ve daha ucuz olur. Vatandaş 1 kilo yiyeceğine 2 kilo yer. Vatandaşlar haftada en az iki kez balık yesin. İçinde hiç katkı maddesi yok” ifadelerini kullandı.

Haber:

Kaynak: Kayserim.net

Kayseri

Paylaş

Kayseri'den bir haberiniz mi var? Haber ihbar hattına iletin.

Reklam
Paylaş

Kayseri hakkında merak edilenler

Bilgi Bankası

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Yorumlar

Yorumlar topluluk kurallarına göre incelendikten sonra yayımlanır.