İçeriğe geç
29 Eylül 2026, Salı

Gazze’de can kaybı 41 bin 615’e yükseldi

Şara Zehra ÖZBEY, – FİLİSTİN Sağlık Bakanlığı, İsrail’in 7 Ekim’den bu yana Gazze Şeridi’nde düzenlediği saldırılarda 41 bin 615 sivilin hayatını kaybettiğini, 96 bin 359 sivilin ise yaralandığını duyurdu.

· 1 dk okuma
Kayserim.net'i Google'da tercih edilen kaynak yapın (yeni sekmede açılır)
Gazze’de can kaybı 41 bin 615’e yükseldi
Paylaş

FİLİSTİN Sağlık Bakanlığı, İsrail’in 7 Ekim’den bu yana Gazze Şeridi’nde düzenlediği saldırılarda 41 bin 615 sivilin hayatını kaybettiğini, 96 bin 359 sivilin ise yaralandığını duyurdu.

Filistin Sağlık Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, İsrail'in Gazze Şeridi'ne 360 gündür sürdürdüğü saldırılarda hayatını kaybedenlerin sayısının 41 bin 615'e, yaralı sayısının ise 96 bin 359'a yükseldiği belirtildi. İsrail ordusunun son 24 saatte Gazze Şeridi'nin çeşitli bölgelerinde düzenlediği saldırılarda 20 Filistinlinin daha hayatını kaybettiği, 108 Filistinlinin yaralandığı ifade edildi. Açıklamada ayrıca hala enkaz altında ve yol kenarlarında ölülerin bulunduğu ancak İsrail güçlerinin engellemesi nedeniyle sağlık ekipleri ile sivil savunma görevlilerinin cenazelere ulaşamadığı vurgulandı.

Haber:

Kaynak: Kayserim.net

Kayseri

Paylaş

Kayseri'den bir haberiniz mi var? Haber ihbar hattına iletin.

Reklam
Paylaş

Kayseri hakkında merak edilenler

Bilgi Bankası

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Yorumlar

Yorumlar topluluk kurallarına göre incelendikten sonra yayımlanır.