İçeriğe geç
30 Eylül 2026, Çarşamba

Tüketicilere Sahte Zeytinyağı Uyarısı

Zeytin hasadı öncesinde Ayvalık Ticaret Odası, tüketicileri zeytinyağı sahteciliğine karşı dikkatli olmaları konusunda uyardı.

· 1 dk okuma
Kayserim.net'i Google'da tercih edilen kaynak yapın (yeni sekmede açılır)
Tüketicilere Sahte Zeytinyağı Uyarısı
Paylaş

Zeytin hasadı öncesinde Ayvalık Ticaret Odası, tüketicileri zeytinyağı sahteciliğine karşı dikkatli olmaları konusunda uyardı. Tarım ve Orman Bakanlığı’nın güncellediği taklit ve tağşiş yapılan gıdalar listesinde zeytinyağı, en fazla sahteciliğe uğrayan ürünler arasında yer alıyor.

Ayvalık Ticaret Odası Başkanı Ali Uçar, “Ayvalık ibaresi taşıyan her zeytinyağı, mutlaka Ayvalık zeytinyağı değildir,” diyerek tüketicilere zeytinyağını tadarak satın almalarını önerdi. Uçar, alışverişte bilindik ve güvenilir markaların tercih edilmesi gerektiğinin altını çizdi.

Reklam

Ayrıca, markasız ve uygun koşullarda saklanmamış veya yol kenarında "organik" etiketiyle satılan ürünlerden kaçınılması gerektiği vurgulandı.

Haber:

Kaynak: Kayserim.net

Kayseri

Paylaş

Kayseri'den bir haberiniz mi var? Haber ihbar hattına iletin.

Reklam
Paylaş

Kayseri hakkında merak edilenler

Bilgi Bankası

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Yorumlar

Yorumlar topluluk kurallarına göre incelendikten sonra yayımlanır.