İçeriğe geç
7 Ekim 2026, Çarşamba

Altındağ Belediyesinden çölyak hastalarına özel gıda desteği

Altındağ Belediyesi, çölyak hastalarına glütensiz gıda ürünlerinden oluşan özel gıda paketi vermeye başladı.

· 1 dk okuma
Kayserim.net'i Google'da tercih edilen kaynak yapın (yeni sekmede açılır)
Altındağ Belediyesinden çölyak hastalarına özel gıda desteği
Paylaş

Altındağ Belediyesi, çölyak hastalarına glütensiz gıda ürünlerinden oluşan özel gıda paketi vermeye başladı.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Başkan Veysel Tiryaki'nin talimatıyla Altındağ'da yaşayan çölyak hastalarına ücretsiz gıda desteği sağlanıyor.

Reklam

Bu kapsamda yılın ilk 10 ayında, 250 ihtiyaç sahibi aileye, 400'e yakın glüten içermeyen gıda kolisi yardımı yapıldı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Tiryaki, çölyak hastalığına son veren bir tedavinin olmadığını ancak uygulanan bir diyetle iyileşme sağlanabildiğini belirtti.

İlgili Haberler

Bu diyetin ise ömür boyu yapılması gerektiğini, bunu da pek çok hasta ve hasta yakını için ciddi maliyet oluşturduğunu ifade eden Tiryaki, "İhtiyaç sahibi olup çölyak hastalığını raporla belgeleyen Altındağlı vatandaşlarımız yardımdan faydalanabilir. Vatandaşlarımızın bir telefon kadar uzağındayız." ifadelerini kullandı.

Haber:

Kaynak: Kayserim.net

Kayseri

Paylaş

Kayseri'den bir haberiniz mi var? Haber ihbar hattına iletin.

Reklam
Paylaş

Kayseri hakkında merak edilenler

Bilgi Bankası

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Yorumlar

Yorumlar topluluk kurallarına göre incelendikten sonra yayımlanır.