Memur-Sen açıkladı: Kamuda servis devam edecek mi?
Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanlığı Hukuk ve Mevzuat Genel Müdürlüğü tarafından kamu kurum ve kuruluşlarına gönderilen yazıyla kamuda servis hizmetine devam edileceğini bildirdi.
Tasarruf tedbirleri kapsamında kaldırılması planlanan personel servis hizmetine dair, Yalçın, "Memur-Sen olarak 3. Dönem Toplu Sözleşme ile kazandığımız servis hizmeti, hukuksuz bir şekilde engellendi ve bazı kamu kurumlarında uygulanmadı. Bu durum personelin mağduriyetine yol açtı." dedi.
Yalçın, eylem ve görüşmelerin ardından olumlu sonuçlar aldıklarını belirtti. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Hazine ve Maliye Bakanlığı ile yapılan istişarelerin ardından, Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanlığı'nın kamu kurumlarına gönderdiği yazıda servis hizmetinin devam edeceği ifade edildi.





