İçeriğe geç
30 Eylül 2026, Çarşamba

İran'da Alman vatandaşlığı da bulunan Cemşid Şarmehd idam edildi

İRAN, ‘terör operasyonlarına liderlik ettiği’ gerekçesiyle mahkum edilen Alman asıllı İranlı muhalif Cemşid Şarmehd'ın idam edildiğini bildirdi.

· 1 dk okuma
Kayserim.net'i Google'da tercih edilen kaynak yapın (yeni sekmede açılır)
İran'da Alman vatandaşlığı da bulunan Cemşid Şarmehd idam edildi
Paylaş

İRAN, ‘ terör operasyonlarına liderlik ettiği’ gerekçesiyle mahkum edilen Alman asıllı İranlı muhalif Cemşid Şarmehd'ın idam edildiğini bildirdi.

İran'da terör eylemlerinde rol aldığı gerekçesiyle İran-Almanya çifte vatandaşı olan Cemşid Şarmehd'in idam edildiği açıklandı. Şarmehd hakkında idam kararı Nisan 2023'te Yüksek Mahkeme tarafından onaylandı. 69 yaşındaki Şarmehd, 2008 yılında Şiraz kentinde gerçekleşen ve 14 kişinin ölümüyle sonuçlanan bombalı saldırıya karışmaktan geçen yılın Şubat ayında suçlu bulunarak idama mahkum edildi.

Reklam

Almanya Başbakanı Olaf Scholz idam ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, "Cemşid Şarmehd'in İran rejimi tarafından idam edilmesi, mümkün olan en güçlü şekilde kınadığım bir skandaldır. Cemşid Şarmehd'e yargılama sırasında kendisine yöneltilen suçlamalara karşı kendini savunma fırsatı dahi verilmemiştir" dedi.

Haber:

Kaynak: Kayserim.net

Kayseri

Paylaş

Kayseri'den bir haberiniz mi var? Haber ihbar hattına iletin.

Reklam
Paylaş

Kayseri hakkında merak edilenler

Bilgi Bankası

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Yorumlar

Yorumlar topluluk kurallarına göre incelendikten sonra yayımlanır.