TÜGVA Genel Başkanı Beşinci, “Ayağı yere sağlam basan gençler yetişsin istiyoruz”
Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) tarafından 81 ilde gerçekleştirilen Kitap Kurdu Yarışması kapsamında Kayseri’de Kitap Kurdu Lansman Töreni gerçekleştirildi. Törende konuşan TÜGVA Genel Başkanı İbrahim Beşinci, “Bizler TÜGVA olarak 81 ilde 605 ilçede Kitap Kurtları Yarışmamızı başlattık. Kitap okuma seferberliği Kayseri’den Kars’a kadar başlattık. TÜGVA ailesi olarak ayağı yere sağlam basan, entelektüel gençler yetişsin istiyoruz” dedi.
TÜGVA tarafından 81 il kapsamında Kitap Kurdu Yarışması Ödül Töreni düzenlendi. TÜGVA Kayseri tarafından da Kadir Has Kültür Merkezi’nde Kitap Kurdu Lansman Töreni düzenlendi. Törene, Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, AK Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş, AK Parti Kayseri İl Başkanı Fatih Üzüm, Develi Belediye Başkanı Adem Şengül, TÜGVA Genel Başkanı İbrahim Beşinci, Kayseri İl Emniyet Müdürü Atanur Aydın ve il protokolü katıldı.
Törende konuşan Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, gençlerin yerlerinin kütüphaneler, spor salonları olduğunu ifade etti. Çiçek, “Gençler, sizler Türk milletinin geleceğisiniz, ancak sizlere dua eden çok olduğu gibi sizlere düşmanlık gösterenlerde çok oluyor. İstiyorlar ki terör örgütlerinin pençesinde, zehir tacirleri alçaklarının ellerinde, sosyal medyanın vatan ve millet sevgisini sopalayan o düşman tuzaklarında kaybolsunlar. Ama biz istiyoruz ki Türk gençliği kitapların arasında, kütüphanelerde olsun, spor salonlarında olsun burada olmaları lazım. İşte bu yüzden Kitap Kurdu Programımız çok anlamlıdır. Hepinizle gurur duyduğumu ifade ediyorum, teşekkür ediyorum” diye konuştu.
TÜGVA Genel Başkanı İbrahim Beşinci ise, “Bizler TÜGVA olarak 81 ilde 605 ilçede Kitap Kurtları Yarışmamızı başlattık. Kitap okuma seferberliği Kayseri’den Kars’a kadar başlattık. TÜGVA ailesi olarak ayağı yere sağlam basan, entelektüel gençler yetişsin istiyoruz. Oradaki entelektüel gençlerin tarifi tam da bu yarışmada yatıyor. İstiyoruz ki gençler daha fazla okusun, kendisini geliştirsin. İstiyoruz ki Kayseri’den Türkiye’ye birinciler çıksın, kitap kurtları çıksın ve projemizi sizlere tanıtmak için sizleri burada topladık” ifadelerini kullandı.
Gençleri okumaya teşvik etmek ve kitap dünyasına yöneltmek için bu yarışmanın önemli bir yeri olduğunu belirten TÜGVA Kayseri İl Temsilcisi İsmail Vefa Bayırbaş, “Okuma kültürünün temelini oluşturmaya çalışıyoruz. Gençlerimizi okumaya teşvik etmek, onları kitapların dünyasına çekmek amacıyla vakfımızın başlatmış olduğu önemli bir adımdır. Kitap Kurdu yarışması, bilgiye, kültüre ve düşünceli olmaya yarayan bir fırsattır. Bu yarışmayla gençlerimiz kitapların dünyasını keşfetmenin, öğrenmenin gücünü bizzat deneyimleme şansı bulacaklardır. Kayseri’de Kitap Kurdu Yarışması’nın yapılmasında desteklerini esirgemeyen Kayseri Valisi Gökmen Çiçek’e, AK Parti İl Başkanımıza, milletvekilimize ve Genel Başkanımız İbrahim Beşinci’ye çok teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.
İlgili Haberler
Konuşmaların ardından dereceye giren öğrencilere hediyeleri takdim edildi.






