İçeriğe geç
30 Eylül 2026, Çarşamba

Eskişehir’de Suriyeliler, Esad'ın gidişini kutladı

ESKİŞEHİR’de bir araya gelen 150 kadar Suriyeli, muhalif grupların başkent Şam’ın kontrolü ele geçirmesini sloganlar atarak kutladı.

· 1 dk okuma
Kayserim.net'i Google'da tercih edilen kaynak yapın (yeni sekmede açılır)
Eskişehir’de Suriyeliler, Esad'ın gidişini kutladı
Paylaş

ESKİŞEHİR’de bir araya gelen 150 kadar Suriyeli, muhalif grupların başkent Şam’ın kontrolü ele geçirmesini sloganlar atarak kutladı.

Esad rejimi karşıtı muhalif grupların Suriye'nin başkenti Şam'a girip kontrolü ele geçirmesi, Eskişehir’deki Suriyeliler arasında büyük sevinçle karşılandı. Tepebaşı ilçesi Sütlüce Mahallesi’nde bir araya gelen 150 kadar Suriyeli, sloganlar atarak kutlama yaptı. Mahallede oturan ve Türkiye’ye 2014 yılında geldiğini ifade eden Halil Eşref, 50 yılı aşkındır süren zulmün artık sona erdiğini söyledi. Bu nedenle mahallede yaşayan Suriyelilerin bir araya gelerek bunu kutladığını kaydeden Erşan, “Türkiye’ye ve halkına çok teşekkür ederim. 55 yıldır orada zulüm vardı, artık bu bitti. Bundan sonra Suriye’de güzel günler olacak. Ben Suriye’de 2,5 yıl askerlik yaptım ve bana ‘Kim Esad’ı istemiyorsa vurun’ talimatı veriyordu. Rusya uçaklarla vurmaya başlayınca bizde silah yoktu ve Türkiye’ye geldik” dedi.

Reklam

Suriyeli Oreal Hasan da 2014 yılında kaçarak Türkiye’ye geldiğini belirterek, “Biz Türkiye’ye teşekkür ederiz, bize yardım ettiği için. Burada toplanalar Esad’ın gitmesini kutluyor. Biz o zalimin yüzünden Türkiye’ye geldik. 2014 yılından bu yana Türkiye’de yaşıyorum” diye konuştu.

Eskişehir Emniyet Müdürlüğü ekipleri, kalabalığın toplandığı sokakta geniş güvenlik önlemleri aldı. Sloganlar atan grup, kutlamanın ardından dağıldı.

Haber:

Kaynak: Kayserim.net

Kayseri

Paylaş

Kayseri'den bir haberiniz mi var? Haber ihbar hattına iletin.

Reklam
Paylaş

Kayseri hakkında merak edilenler

Bilgi Bankası

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Yorumlar

Yorumlar topluluk kurallarına göre incelendikten sonra yayımlanır.