İçeriğe geç
29 Eylül 2026, Salı

Selçuk Üniversitesinde ozon tedavisinin diyabet üzerindeki etkileri araştırılacak

Selçuk Üniversitesi (SÜ) Tıp Fakültesi'nde ozon tedavisinin, diyabette görülen bilişsel bozulmalar ve hastalığa bağlı oluşan komplikasyonları üzerindeki etkilerinin inceleneceği bildirildi.

· 1 dk okuma
Kayserim.net'i Google'da tercih edilen kaynak yapın (yeni sekmede açılır)
Selçuk Üniversitesinde ozon tedavisinin diyabet üzerindeki etkileri araştırılacak
Paylaş

Üniversiteden yapılan yazılı açıklamada, Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Muaz Belviranlı tarafından yürütülen projeyle, TÜBİTAK 1001 Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp (GETAT) Uygulamaları Özel Çağrısı kapsamında desteklenmeye hak kazandığı belirtildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Belviranlı, GETAT uygulamalarının dünya çapında ilgi gördüğünü belirterek, bu alandaki bilimsel altyapının oluşturulmasının önemine dikkat çekti.

Reklam

Açıklamanın devamında Belviranlı'nın şu sözlerine yer verildi:

"Ozon tedavisi, diyabete bağlı oluşan nöropati (sinir hasarı), retinopati (göz hasarı), nefropati (böbrek hasarı) gibi rahatsızlıkların yanı sıra diyabetik yaraların tedavisinde de yaygın olarak kullanılıyor. Ancak ozon tedavisinin bu kullanımlarına dair bilimsel altyapı yetersiz ve özellikle diyabetle ilişkili rahatsızlıklar üzerindeki etkinliği henüz yeterince bilimsel temele dayandırılmadı. Bu projeyle ozonterapisinin diyabet üzerindeki etkilerini araştırarak bu alanda sağlam bir bilimsel temel oluşturmayı hedefliyoruz."

İlgili Haberler

Yürütülen çalışmayı Prof. Dr. Muaz Belviranlı yaparken, araştırmacı ekibinde ise Prof. Dr. Nilsel Okudan ve Arş. Gör. Dr. Tuğba Sezer yer alıyor.

Haber:

Kaynak: Kayserim.net

Kayseri

Paylaş

Kayseri'den bir haberiniz mi var? Haber ihbar hattına iletin.

Reklam
Paylaş

Kayseri hakkında merak edilenler

Bilgi Bankası

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Yorumlar

Yorumlar topluluk kurallarına göre incelendikten sonra yayımlanır.