İçeriğe geç
30 Eylül 2026, Çarşamba

İran’dan ABD’ye yardım teklifi

İRAN Kızılayı, ABD'deki orman yangınları için yardım ekipleri göndermeye hazır olduklarını duyurdu.

· 1 dk okuma
Kayserim.net'i Google'da tercih edilen kaynak yapın (yeni sekmede açılır)
İran’dan ABD’ye yardım teklifi
Paylaş

İRAN Kızılayı, ABD'deki orman yangınları için yardım ekipleri göndermeye hazır olduklarını duyurdu.

İran Kızılay Başkanı Pirhüseyin Kolivand, Amerikan Kızıl Haçı Başkanı Cliff Holtz’a taziye mesajı gönderdi. Kolivand, mesajında ABD’nin Los Angeles şehrinde çıkan yangınlar nedeniyle duyduğu üzüntüyü ifade ederek, yangınların yalnızca yerel bir kriz olmadığını, aynı zamanda insan vicdanında derin yaralar açtığını belirtti.

Reklam

Yangınların binlerce masum insanın hayatını tehdit ettiğini ve doğaya büyük zarar verdiğini kaydeden Kolivand, “Bu sahneler yalnızca televizyon görüntüsü değil, bir harekete geçme çağrısıdır” dedi.

Kolivand, yangınların kontrol altına alınması için küresel bir dayanışmaya ihtiyaç duyulduğunu vurgulayarak, “Doğal ve insani felaketlerle mücadeledeki geniş deneyimlerimize dayanarak, acil müdahale ekiplerimizi, yardım malzemelerimizi ve eğitimli personelimizi bölgeye göndermeye hazırız” ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler

İnsani değerler ve Uluslararası Kızılhaç ve Kızılay Hareketi’nin ilkelerine bağlılıkla hareket ettiklerini söyleyen Kolivand, sınır, dil ve kültür farkı gözetmeksizin destek olmaya hazır olduklarını aktardı.

İran Kızılay Başkanı Pirhüseyin Kolivand, yardım ve iş birliğinin önemine değinerek, “Yalnızca küresel iş birliği ve dayanışma ile bu krizin etkilerinin azaltılabileceğine inanıyoruz. İnsan hayatını kurtarmak ve mağdurların acısını hafifletmek bizim en önemli görevimizdir” dedi.

Reklam

Kolivand gereken koordinasyonlar için yanıt beklediklerini de ifade etti.

Haber:

Kaynak: Kayserim.net

Kayseri

Paylaş

Kayseri'den bir haberiniz mi var? Haber ihbar hattına iletin.

Reklam
Paylaş

Kayseri hakkında merak edilenler

Bilgi Bankası

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Yorumlar

Yorumlar topluluk kurallarına göre incelendikten sonra yayımlanır.