İçeriğe geç
30 Eylül 2026, Çarşamba

Ticaret Bakanlığı: Gümrük kapılarında 226,9 milyon lira değerinde uyuşturucu ele geçirildi

Ticaret Bakanlığı, İstanbul Havalimanı ile Hakkari Esendere ve Ağrı Gürbulak gümrük kapılarında gerçekleştirilen 4 ayrı operasyonda 226 milyon 980 bin TL değerinde 232,5 kilogram uyuşturucu ele geçirildiğini açıkladı.

· 1 dk okuma
Kayserim.net'i Google'da tercih edilen kaynak yapın (yeni sekmede açılır)
Paylaş

Ticaret Bakanlığı, İstanbul Havalimanı ile Hakkari Esendere ve Ağrı Gürbulak gümrük kapılarında gerçekleştirilen 4 ayrı operasyonda 226 milyon 980 bin TL değerinde 232,5 kilogram uyuşturucu ele geçirildiğini açıkladı.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre; İstanbul Havalimanı, Hakkari Esendere ve Ağrı Gürbulak Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü ekipleri tarafından gerçekleştirilen narkotik risk analizi ve hedefleme çalışmaları kapsamında, Türkiye'ye giriş yapmak için gümrük sahasına gelen şüpheli araçlar ile havalimanına gelen bir kargo paketi üzerinde derinleştiren incelemeler sonucu hassas burunlu narkotik köpeklerin de kullanıldığı detaylı aramalarda İstanbul Havalimanı'nda 119 kilogram esrar, Hakkari Esendere Gümrük Kapısı'nda 100 kilogram eroin, Ağrı Gürbulak Gümrük Kapısı'nda 13,5 kilogram metamfetamin olmak üzere toplamda 226 milyon 980 bin TL değerinde 232,5 kilogram uyuşturucu ele geçirildi. Operasyonlarla ilgili Gaziosmanpaşa, Doğubayazıt ve Yüksekova Cumhuriyet Başsavcılıkları tarafından soruşturma başlatıldı.

Haber:

Kaynak: Kayserim.net

Kayseri

Paylaş

Kayseri'den bir haberiniz mi var? Haber ihbar hattına iletin.

Reklam
Paylaş

Kayseri hakkında merak edilenler

Bilgi Bankası

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Yorumlar

Yorumlar topluluk kurallarına göre incelendikten sonra yayımlanır.