İçeriğe geç
30 Eylül 2026, Çarşamba

Bursa’da kar yağışı; 1 ilçede okullar tatil edildi, 3 ilçede taşımalı eğitime ara verildi

Bursa’da 2 gündür etkili olan kar yağışı nedeniyle 1 ilçede okullar bugün tatil edilirken, 3 ilçede ise taşımalı eğitime 1 gün ara verildi.

· 1 dk okuma
Kayserim.net'i Google'da tercih edilen kaynak yapın (yeni sekmede açılır)
Paylaş

Bursa'da 2 gündür etkili olan kar yağışı nedeniyle 1 ilçede okullar bugün tatil edilirken, 3 ilçede ise taşımalı eğitime 1 gün ara verildi. Uludağ’da kar kalınlığı 1 metreye ulaştı.

Kentte önceki gün akşam saatlerinde başlayan kar yağışı, 2 gündür aralıklarla etkisini sürdürüyor. Kentin yüksek kesimleri ile dağ ilçelerinde şiddetini artıran yağış yaşamı olumsuz etkiledi, sürücüler zor anlar yaşadı. Kar yağışının aralıklarla devam ettiği kent merkezinde hava sıcaklığı en yüksek 5, en düşük sıfırın altında 3 derece olarak ölçüldü. Kar kalınlığının 1 metreye ulaştığı Uludağ’da ise hava sıcaklığı en yüksek sıfırın altında 11, en düşük sıfırın altında 16 derece oldu.

Reklam

Büyükorhan ilçesinde yoğun kar yağışı nedeniyle okullar bugün tatil edildi. Orhaneli, İnegöl ve Yenişehir ilçelerinde ise taşımalı eğitime 1 gün ara verildi.

Kent merkezinde belediye ekiplerinin, şehirler arası yollar ile Uludağ yolunda ise Karayolları 14’üncü Bölge Müdürlüğü ekiplerinin karla mücadele çalışmaları sürüyor. Karayolları ekipleri, Bursa’yı diğer illerle bağlayan yollar ile Uludağ’da 106 iş makinesi ve 240 personelle, Balıkesir, Bilecik, Kütahya, Yalova, Çanakkale yollarında ise 153 iş makinesi ve 670 personelle karla mücadele çalışmalarını 7/24 sürdürüyor.

İlgili Haberler

Haber: Esra TÜRKER-Kamera: Mehmet İNAN/ Bursa,

Haber:

Kaynak: Kayserim.net

Kayseri

Paylaş

Kayseri'den bir haberiniz mi var? Haber ihbar hattına iletin.

Reklam
Paylaş

Kayseri hakkında merak edilenler

Bilgi Bankası

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Yorumlar

Yorumlar topluluk kurallarına göre incelendikten sonra yayımlanır.