İçeriğe geç
30 Eylül 2026, Çarşamba

Çin, Myanmar'a yardım ekiplerini gönderdi

ÇİN, Myanmar’daki depremler sonrasında Çin Arama ve Kurtarma ekibini (CSAR) ülkeye gönderdi.

· 1 dk okuma
Kayserim.net'i Google'da tercih edilen kaynak yapın (yeni sekmede açılır)
Çin, Myanmar'a yardım ekiplerini gönderdi
Paylaş

ÇİN, Myanmar’daki depremler sonrasında Çin Arama ve Kurtarma ekibini (CSAR) ülkeye gönderdi. 82 kişiden oluşan ekip, beraberinde yardım teçhizatları ve malzemeleri götürdü.

Myanmar’da dün meydana gelen depremlerin ardından ölü sayısının 1002’ye, yaralı sayısının 2 bin 376 kişiye yükseldiği bildirildi. Deprem bölgelerinde tıbbi ve yardım malzemeleri eksikliğinden dolayı bazı hastaneler yaralıları kabul etmeyi durdurmak zorunda kaldı, Mandalay Uluslararası Havaalanı’ndaki pistler zarar gördüğü için tüm uçuşlar durduruldu, bazı yollar trafiğe kapatıldı.

Reklam

ÇİN’DEN YARDIM EKİPLERİ MYANMAR’A GİTTİ

Myanmar yetkililerin talebi üzerine Çin, Çin Arama ve Kurtarma ekibini (CSAR) ülkeye gönderdi. 82 kişiden oluşan ekip, beraberinde yardım teçhizatları ve malzemeleri götürdü. Yunnan eyaletinden 37 kişilik bir ekip, Myanmar’ın Yangon kentine ulaşarak depremin ardından ülkeye giden ilk yabancı arama-kurtarma ekibi oldu. Çin Ram Kurtarma Ekibi personeli, Hangzhou kentinden Myanmar’a ve depremden etkilenen Tayland’ın başkenti Bangkok’a hareket etti.

Haber:

Kaynak: Kayserim.net

Kayseri

Paylaş

Kayseri'den bir haberiniz mi var? Haber ihbar hattına iletin.

Reklam
Paylaş

Kayseri hakkında merak edilenler

Bilgi Bankası

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Yorumlar

Yorumlar topluluk kurallarına göre incelendikten sonra yayımlanır.