İçeriğe geç
30 Eylül 2026, Çarşamba

Türkiye A Milli Kadın Tenis Takımı, Litvanya’da tarih yazdı

TÜRKİYE, kadınlar tenisinin dünya şampiyonası olan Billie Jean King Cup’ta Fransa ve İsveç’i yenerek grubunu lider tamamladı. Milliler, Dünya Grubu Play Off’larına yükselme maçında Macaristan’ı da 2-0 yenerek tarihimizde ilk kez Dünya Grubu Play Off’larında oynamaya hak kazandı.

· 1 dk okuma
Kayserim.net'i Google'da tercih edilen kaynak yapın (yeni sekmede açılır)
Türkiye A Milli Kadın Tenis Takımı, Litvanya’da tarih yazdı
Paylaş

Litvanya’nın başkenti Vilnius’ta, 8-12 Nisan tarihleri arasında düzenlenen Billie Jean King Cup Avrupa / Afrika Grup I’de ay-yıldızlıların rakibi Macaristan oldu. Serinin ilk karşılaşmasında korta çıkan Ayla Aksu, Amarissa Kiara Toth’u 2-6, 6-4, 6-0 yenerek Türkiye’yi 1-0 öne geçirdi. Serinin ikinci maçında Zeynep Sönmez, Anna Bondar’ı 6-2, 6-2 yenerek skoru 2-0’a getirdi ve bu galibiyetle Türkiye, ilk kez Billie Jean King Cup Dünya Grubu Play-Off’unda oynamaya hak kazandı.

Tarihi bir başarıya imza atan A Milli Kadın Tenis Takımı, 10 Kasım 2025 haftasında gerçekleşecek Play-Off’ta Dünya Grubu Elemeleri’ne yükselmek için mücadele edecek.

Haber:

Kaynak: Kayserim.net

Kayseri

Paylaş

Kayseri'den bir haberiniz mi var? Haber ihbar hattına iletin.

Reklam
Paylaş

Kayseri hakkında merak edilenler

Bilgi Bankası

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Yorumlar

Yorumlar topluluk kurallarına göre incelendikten sonra yayımlanır.