Kooperatif destek limitleri artırıldı
Ticaret Bakanlığı'nın 2020'den bu yana yürütmüş olduğu sürdürmekte olduğu Kooperatiflerin Desteklenmesi Programı (KOOP-DES) kapsamındaki destek limitlerinde artırıma gidildi.
Ticaret Bakanlığı'nca yapılan açıklamada, " 2025 yılı için kooperatiflerimizin; makine ve ekipman alımlarıyla ortaklarının en az %90'ını kadınların oluşturduğu kooperatiflerin işletecekleri yaşlı ve engelli bakım merkezleriyle çocuk kulüpleri, kreş ve gündüz bakımevlerinin demirbaş eşya niteliğindeki yatırım malı alımlarına yönelik destek üst limiti 400 bin liradan, 1 milyon liraya yükseltildi. Kooperatiflerimizin ürettikleri ürünlerin tanıtımı ve pazarlanmasına ilişkin sergi ve fuar katılımlarına yönelik destek üst limiti 60 bin liradan 150 bin liraya, kooperatiflerin hibe desteği verilecek makine, ekipman ve demirbaş alımı projeleriyle ilgili nitelikli personel istihdamı desteği ise 1 personel için yıllık 204 bin liradan 266 bin 400 liraya, 2 personel için ise yıllık 408 bin liradan 532 bin 800 liraya yükseltilmiştir" ifadeleri yer aldı.
2025 yılı KOOP-DES Programı'na yönelik başvurular, 15 Nisan ile 30 Mayıs tarihleri arasında Ticaret İl Müdürlükleri aracılığıyla kabul edileceği de ayrıca belirtildi.





