Yeni haftada TBMM'nin gündeminde neler var?
Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM), yeni haftada da yoğun bir mesaiye hazırlanıyor. Genel Kurul’da, 112 Acil Çağrı Merkezleriyle ilgili düzenlemeleri içeren kanun teklifi gündeme gelecek.
Bu düzenlemeyle asılsız ihbar ve gereksiz aramaların önüne geçilmesi amaçlanıyor. Teklife göre, çağrı merkezlerini gereksiz yere meşgul eden kişilere 1500 lira, asılsız ihbarda bulunanlara ise 15 bin lira idari para cezası kesilecek.
Genel Kurul çalışmaları 29 Nisan Salı günü başlayacak. Bu haftaki gündemde, Anayasa Mahkemesi'nin iptal kararları doğrultusunda hazırlanan ve çeşitli kanunlarda değişiklik öngören teklif de yer alıyor.
Düzenleme kapsamında ayrıca, Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın mevzuat gereği elde ettiği gelirlerin, özel gelir olarak kaydedilmesi ve sadece bakanlık bünyesinde kullanılması sağlanacak. Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'nda (TMSF) çalışan uzman ve uzman yardımcılarının istihdam süreçleri, Devlet Memurları Kanunu’ndaki ilgili maddelere bağlanacak.
Üst düzey kamu yöneticiliklerine yapılacak atamalarda ise, 4 yıllık yükseköğrenim sonrası kamu veya özel sektörde fiilen çalışılmış sürelerin tamamı hizmet süresi hesabına dahil edilecek.
İlgili Haberler
Komisyonlar da Yoğun Çalışacak
Kamu İktisadi Teşebbüsleri (KİT) Komisyonu, 2021 ve 2022 yıllarına ait bilanço ve netice hesaplarının görüşmelerine devam edecek. Bu kapsamda, Eti Maden, Etimine A.Ş., TRBOR Bor Teknolojileri A.Ş., İller Bankası, TOKİ ve Vakıf İnşaat Restorasyon A.Ş. gibi kurumların hesapları ele alınacak.
Dilekçe Komisyonu ile İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu üyelerinden oluşan Karma Komisyon, Kamu Denetçiliği Kurumu'nun (KDK) tavsiye kararlarına uyum oranını artırmaya yönelik değerlendirmeler yapacak.
Dışişleri Komisyonu ise, bazı uluslararası anlaşmaların onaylanmasına dair altı kanun teklifini görüşecek. Ayrıca, Yapay Zeka Araştırma Komisyonu toplantısında, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı, Anadolu Ajansı yetkilileri ve bu alanda çalışan uzmanlar sunum yapacak.
Parti Grup Toplantıları ve Özel Komisyon Çalışmaları
Hafta içinde, Meclis’te grubu bulunan siyasi partiler, Salı ve Çarşamba günleri grup toplantılarını gerçekleştirecek. Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan da partisinin grup toplantısında konuşacak.
Ayrıca Kartalkaya Kayak Merkezi'ndeki Grand Kartal Otel yangınıyla ilgili kurulan araştırma komisyonu, yangında hayatını kaybedenlerin yakınlarını dinleyecek.





