İçeriğe geç
29 Eylül 2026, Salı

Çerkes sürgününün 161. yılında anma etkinliği düzenlendi

Çerkes sürgününün 161. yılı nedeniyle Ankara'da anma etkinliği yapıldı.

· 1 dk okuma
Kayserim.net'i Google'da tercih edilen kaynak yapın (yeni sekmede açılır)
Çerkes sürgününün 161. yılında anma etkinliği düzenlendi
Paylaş

Ankara Şimali Kafkas Derneğinden yapılan açıklamaya göre, sürgün ve soykırımı anmak için bir araya gelen Çerkesler, atalarını yad ederek dualar etti.

Etkinlikte, dünya sürgün ve soykırım tarihinden örnekler, soykırımın hukuki tanımı ve bugün Filistin ve Gazze'de yaşanan insanlık dramı anlatıldı ve Çerkes sürgünü sırasında yaşananları anlatan kısa bir film gösterildi.

Reklam

Dernek Başkanı Abdurrahman Katı, bugün Filistin ve Doğu Türkistan'da yaşanan mezalimin Çerkeslerin yaşadıklarıyla benzerliğine dikkati çekerek, "Gazze'de yaşananları en iyi anlaması gerekenler aynı şeyleri dedeleri yaşamış olan Kafkas toplumudur." değerlendirmesini yaptı.

Göçmen Hakları ve Sosyal Uyum Derneği Başkanı Cenk Sarıgöl ise Milli Eğitim Bakanlığının müfredata " Anadolu Göç Tarihi" adıyla bir ders eklemesi gerektiğini belirtti.

İlgili Haberler

Programda ayrıca derneğin kurucu başkanı Rahmi Demiral da bir selamlama konuşması yaptı.

Haber:

Kaynak: Kayserim.net

Kayseri

Paylaş

Kayseri'den bir haberiniz mi var? Haber ihbar hattına iletin.

Reklam
Paylaş

Kayseri hakkında merak edilenler

Bilgi Bankası

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Yorumlar

Yorumlar topluluk kurallarına göre incelendikten sonra yayımlanır.