Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hükümet Başkanları Zirvesi sonrası konuştu...
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hollanda'nın Lahey kentindeki NATO Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi'nden dönüşünde uçakta gazetecilerin sorularını yanıtladı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsrail'in Filistin'e uygulamış olduğu zulümle ilgili “Açlıktan inleyen çocukların çığlıkları artık duyulmak zorunda. İsrail, insanlara sınırlı da olsa yardım dağıtılan noktaları bile vuruyor. Bu soykırım, insanlığın utancıdır. İsrail'e artık 'dur' demek mecburiyetindeyiz" dedi.
İran'ın İsrail'le yaşadığı kriz süreciyle ilgili; velev ki Hürmüz Boğazı'nın kapatılırsa petrol, doğalgaz lojistiğiyle ilgili küresel kriz oluşabileceğini de dile getiren Erdoğan, henüz böyle bir durumun söz konusu olmadığını ifade etti.
Anayasa komisyonunun çalışmalara başlamasıyla birlikte temel ilkeleri de belirlediğine de dikkat çekerek bu süreçte muhalefet partilerinden yapıcı, samimi katkılar beklediklerini söylerken FETÖ'yle olan mücadeleye de değinerek "Türkiye FETÖ belasından önünde sonunda tamamen kurtulacak. Örgütün hala çeşitli yapılara sızma girişimlerinin sürdüğünü görüyoruz. Düşman uyumuyor, dolayısıyla biz de uyumayacağız" şeklinde konuştu.
Önümüzdeki hafta DEM Parti'yle de bir görüşme gerçekleştirilmesinin planlandığı söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Terörsüz Türkiye' konusuyla ilgili konuşulması gereken başlıklar olduğunu da söyledi.





