İçeriğe geç
29 Eylül 2026, Salı

“E-tebligat’ı kontrol etmeyi unutanlar, büyük kayıplar yaşayabilir”

Hukukçu Umut Can Doğan, e tebligatın kontrol edilmesinin büyük önem arz ettiğini dile getirerek, “Kişi bilmeden ya da adına bir şirket kuracakken e-tebligat adresi almış olabilir.

· 2 dk okuma
Kayserim.net'i Google'da tercih edilen kaynak yapın (yeni sekmede açılır)
“E-tebligat’ı kontrol etmeyi unutanlar, büyük kayıplar yaşayabilir”
Paylaş

Eğer sizin e-tebligat adresiniz varsa artık yediğiniz trafik cezası, vergi borcunuz, icradan gelecek kağıtlar, mahkemeden gelecek kağıtlar, hepsi e-tebligat adresine gider. Bildirimleriniz de kapalıysa, telefonunuza mesaj da gelmez ve hiç haberiniz yokken elden arabanız, eviniz her şey gidebilir. Uyarıyım; Eğer e-tebligat adresi aldılarsa bildirimleri açsınlar, çok sıkı takip yapsınlar” dedi.

Hukukçu Umut Can Doğan, Kayseradar ve Radyoradar ortak canlı yayınında ‘Adalet Terazisi’ programına katılarak moderatör Tuğba Çetinkaya’nın sorularını yanıtladı.

Reklam


BORÇLU ADRESİNİ GİZLİYORSA NASIL İCRA TAKİBİ YAPILIR?

Doğan, borçlunun adres gizlediği durumlarda neler yapıldığı ile ilgili, “Kişi borçlanıyor. Ne kayıtlı bir adresi var, ne göründüğü bir yer var, ne bir iş yeri var. Adam yok, var ama yok. İlanen tebligat dediğimiz bir şey var. O çok zor bir şey ama uzun bir süreç. Gazetede yayınlanıyor. Öyle bir durumla karşı karşıyaysak biraz uğraştırıcı bir şey ama yine de tebligat yapılabilir ona da. İlan edilir, o şekilde tebliğ edilmiş olur.Bir suçu da yok. Hatta ben bu konuyu araştırdım; Bir dosyamda nüfusa yazdırmak istedim, kolluğa yazdırmak istedim adresi bulunsun diye, müdürlük reddediyor direkt, 'Bizlik bir şey değil' diye. 'İlanen tebligat yaptır, olsun bitsin' diyor, kestirip atıyorlar yani” diye konuştu.

İlgili Haberler

ADRESE TEBLİGAT GELMEZSE NE OLUR?
Doğan, e tebligatın kontrol edilmesini öneminden bahsederek, “Burada tehlikeli bir şey var. Kişi bilmeden ya da adına bir şirket kuracakken e-tebligat adresi almış olabilir. Eğer sizin e-tebligat adresiniz varsa artık yediğiniz trafik cezası, vergi borcunuz, icradan gelecek kağıtlar, mahkemeden gelecek kağıtlar, hepsi e-tebligat adresine gider. Bildirimleriniz de kapalıysa, telefonunuza mesaj da gelmez ve hiç haberiniz yokken elden arabanız, eviniz her şey gidebilir. Uyarıyım; Eğer e-tebligat adresi aldılarsa bildirimleri açsınlar, çok sıkı takip yapsınlar. Başları ağrıyabilir. Birincisi bu yüzden eve kağıt gelmemiş olabilir: e-tebligat. İkincisi, dosya yeni açılmıştır. Yani orada dosya açıldıktan sonra bizim avukat arkadaşımızın veya takibi başlatan kişinin bir talep yapması gerekiyor: 'Ödeme icra emrini düzenle ve borçluya tebliğ et' diye. Bunu yapmamıştır henüz ya da müdürlük yoğundur, 1-2 gün sarkmıştır, o yüzden gelmemiştir kağıt. Yoksa her halükarda ya e-tebligata ya eve gelir” şeklinde konuştu.

Haber:

Kaynak: Kayserim.net

Kayseri

Paylaş

Kayseri'den bir haberiniz mi var? Haber ihbar hattına iletin.

Reklam
Paylaş

Kayseri hakkında merak edilenler

Bilgi Bankası

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Yorumlar

Yorumlar topluluk kurallarına göre incelendikten sonra yayımlanır.