İçeriğe geç
30 Eylül 2026, Çarşamba

Türkiye'nin uzaya çıkan ilk astronotu Gezeravcı Karaman'da öğrencilerle buluştu

Türkiye'nin uzaya çıkan ilk astronotu Alper Gezeravcı, Karaman'da öğrencilerle bir araya gelerek uzay yolculuğundaki süreci anlattı.

· 1 dk okuma
Kayserim.net'i Google'da tercih edilen kaynak yapın (yeni sekmede açılır)
Türkiye'nin uzaya çıkan ilk astronotu Gezeravcı Karaman'da öğrencilerle buluştu
Paylaş

Gezeravcı, 15 Temmuz Şehit Muhammed Yalçın Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde gerçekleştirilen programda öğrencilere, bugüne kadar farklı şehirlerde gençlerle bir araya geldiğini hatırlatarak, bu buluşmaları 'boynunun borcu' olarak gördüğünü belirtti.

Gençlere tarihi köklerinden gelen bilim mirasını anlatan Gezeravcı, şunları kaydetti:
"Bizler uzay bilimine yabancı bir millet değiliz. Tarihin sayfalarını karıştırdığımızda insanlığın bilim tarihine iz bırakmış birçok bilim insanımız var. Uzay alanında başarılı olmuş çalışmaları ve kişileri sizlere aktarabilelim ki özgüveniniz artsın. Bugün dünyada İHA ve SİHA üretebilen dört ülkeden biriyiz ve bu başarı, bu memleketin evlatlarının elinden çıkmıştır. Daha nice başarı hikayelerimiz var ve olmaya da devam edecek. Devletimizin ortaya koyduğu hedefler, geleceğe dair güçlü bir vizyonun göstergesidir."

Reklam

Gezeravcı, daha sonra TOKİ Ortaokulu ve Karaman Bilim ve Sanat Merkezi'ni ziyaret ederek öğrencilerle buluştu.

Haber:

Kaynak: Kayserim.net

Kayseri

Paylaş

Kayseri'den bir haberiniz mi var? Haber ihbar hattına iletin.

Reklam
Paylaş

Kayseri hakkında merak edilenler

Bilgi Bankası

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Yorumlar

Yorumlar topluluk kurallarına göre incelendikten sonra yayımlanır.