İçeriğe geç
30 Eylül 2026, Çarşamba

Hayvanlardan insalara geçen viral bir hastalık: Kuduz

Sağlık Bakanlığı Sağlığın Geliştirilmesi Genel Müdürlüğü’nce yapılan Dünya Kuduz Günü ile ilgili paylaşımda kuduz riski taşıyan bir temas sonrasında yarayı bol su ve sabunla iyice yıkamanın ve gecikmeden en yakın sağlık kuruluşuna başvurulması gerektiği vurgulandı.

· 1 dk okuma
Kayserim.net'i Google'da tercih edilen kaynak yapın (yeni sekmede açılır)
Hayvanlardan insalara geçen viral bir hastalık: Kuduz
Paylaş

Sağlık Bakanlığı Sağlığın Geliştirilmesi Genel Müdürlüğü’nce Dünya Kuduz Günü ile ilgili açıklama yapıldı. Yapılan paylaşımda kuduzun evcil veya yabani hayvanların ısırması, tırmalaması, salyasının göz, ağız, burun veya derideki sıyrıkla temas etmesi sonucu bulaştığı belirtildi. 

Kuduz riski taşıyan bir temas sonrasında ise yaranın bol su ve sabunla iyice yıkanması ve gecikmeden en yakın sağlık kuruluşuna başvurulması gerektiği vurgulandı.

Haber:

Kaynak: Kayserim.net

Kayseri

Paylaş

Kayseri'den bir haberiniz mi var? Haber ihbar hattına iletin.

Reklam
Paylaş

Kayseri hakkında merak edilenler

Bilgi Bankası

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Yorumlar

Yorumlar topluluk kurallarına göre incelendikten sonra yayımlanır.