İçeriğe geç
7 Ekim 2026, Çarşamba

Milletvekili Cıngı: “Mafya devleti İsrail, gazetecilerin görevlerini yapmalarına izin vermiyor”

AK Parti Kayseri Milletvekili ve Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi (AKPM) Üyesi Murat Cahid Cıngı, Fransa’da gerçekleştirilen AKPM toplantısında yaptığı konuşmada, İsrail’in Gazze’de görevini yapan gazetecilere yönelik saldırıları ile ilgili: “Mafya devleti İsrail, gazetecilerin görevlerini yapmalarına izin vermiyor ve onları haksız yere engelliyor."dedi

· 2 dk okuma
Kayserim.net'i Google'da tercih edilen kaynak yapın (yeni sekmede açılır)
Milletvekili Cıngı: “Mafya devleti İsrail, gazetecilerin görevlerini yapmalarına izin vermiyor”
Paylaş

AK Parti Kayseri Milletvekili ve Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi (AKPM) Üyesi Murat Cahid Cıngı, Fransa’da gerçekleştirilen AKPM toplantısında yaptığı konuşmada, İsrail’in Gazze’de görevini yapan gazetecilere yönelik saldırıları ile ilgili: “Mafya devleti İsrail, gazetecilerin görevlerini yapmalarına izin vermiyor ve onları haksız yere engelliyor. Deliller göz önünde, enkaz altına gömülmüş kameralar, kana bulanmış "Basın" yelekleri, gazetecilerin evlerinde öldürülen aileleri. Gazeteciyi susturun ve Filistin halkının acılarını gizleyin. Bu tam anlamıyla bir savaş suçudur” dedi.

AK Parti Kayseri Milletvekili ve Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi (AKPM) Üyesi Murat Cahid Cıngı, Fransa’da gerçekleştirilen AKPM toplantısında yaptığı konuşmada, İsrail’in Gazze’de görevini yapan gazetecilere yönelik saldırılarına sert sözlerle tepki gösterdi. Milletvekili Cıngı; “Gazze akıl almaz bir insani krizle karşı karşıya. Yüz binlerce sivil, amansız şiddete, yerinden edilmeye ve temel ihtiyaçlardan yoksun bırakılmaya katlanıyor. Yine de cesur gazeteciler, dünyanın bu zulmü görüp kaydetmesi için her şeylerini riske atıyor. Ancak mafya devleti İsrail, gazetecilerin görevlerini yapmalarına izin vermiyor ve onları haksız yere engelliyor. Deliller göz önünde, enkaz altına gömülmüş kameralar, kana bulanmış "Basın" yelekleri, gazetecilerin evlerinde öldürülen aileleri. Gazeteciyi susturun ve Filistin halkının acılarını gizleyin. Bu tam anlamıyla bir savaş suçudur” ifadelerini kullandı.

Reklam

Birleşmiş Milletler verilerine göre, Ekim 2023’ten bu yana Gazze’de en az 248 gazeteci ve medya çalışanının öldürüldüğünü hatırlatan Milletvekili Cıngı, çok sayıda gazetecinin hala İsrail zindanlarında esir tutulduğunu belirterek: “Basın özgürlüğü ve sivillerin korunması evrensel kurallardır. Öldürülen her gazeteci, İsrail'in hesap vermesi gereken bir savaş suçudur. Ölenleri geri getiremeyiz, ancak en azından İsrail'in uluslararası mahkemelerde hesap vermesini sağlayarak ruhlarının huzur içinde olmasını sağlayabiliriz” şeklinde konuştu.

Haber:

Kaynak: Kayserim.net

Kayseri

Paylaş

Kayseri'den bir haberiniz mi var? Haber ihbar hattına iletin.

Reklam
Paylaş

Kayseri hakkında merak edilenler

Bilgi Bankası

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Yorumlar

Yorumlar topluluk kurallarına göre incelendikten sonra yayımlanır.