İçeriğe geç
29 Eylül 2026, Salı

Müdür Esen, “Geçen yıl 85 bin ikili öğretim yapan öğrenci sayısı, bu yıl 70 bine düştü”

Kayseri İl Milli Eğitim Müdürü Coşkun Esen, ''Kayseri de eğitimin alt yapısı, lojistiği anlamında güçlü olan illerden bir tanesidir. Derslik başına düşen öğrenci sayısı okul öncesinde 22, ilköğretimde 24 ve ortaöğretimde ise 22 derslik ortalamasına sahibiz. Tüm bu avantajlı verilere rağmen belki bir dezavantaj olarak şunu söyleyebiliriz; ilimiz genelinde 70 bin öğrencimiz ikili öğretim yapıyor. Bu rakam geçtiğimiz yıl 85 bindi” dedi.

· 2 dk okuma
Kayserim.net'i Google'da tercih edilen kaynak yapın (yeni sekmede açılır)
Müdür Esen, “Geçen yıl 85 bin ikili öğretim yapan öğrenci sayısı, bu yıl 70 bine düştü”
Paylaş

Kayseri İl Milli Eğitim Müdürü Coşkun Esen, Kayseri’deki eğitim-öğretim ile ilgili, “İlimizde yaklaşık bin 152 okul ve 11 bin 517 derslikte çocuklarımız eğitim-öğretim görüyor. Kayseri de eğitimin alt yapısı, lojistiği anlamında güçlü olan illerden bir tanesidir. Derslik başına düşen öğrenci sayısı okul öncesinde 22, ilköğretimde 24 ve ortaöğretimde ise 22 derslik ortalamasına sahibiz. Tüm bu avantajlı verilere rağmen belki bir dezavantaj olarak şunu söyleyebiliriz; ilimiz genelinde 70 bin öğrencimiz ikili öğretim yapıyor. Bu rakam geçtiğimiz yıl 85 bindi” dedi.


Melikgazi Belediyesi Mustafa Ulubaş İlkokulu’nun temel atma töreninde konuşan Kayseri İl Milli Eğitim Müdürü Coşkun Esen, ikili öğretim sayısının bu yıl 70 bine düştüğünü söyleyerek, “Şüphesiz ülkelerin en dinamik yapıları eğitim yapılarıdır. Eğitimin niteliğini belirleyecek olan şey de aslında eğitim ortamlarıdır. Şüphesiz eğitimin niteliği ne ise ülke insanının da niteliği odur. İlimizde yaklaşık bin 152 okul ve 11 bin 517 derslikte çocuklarımız eğitim-öğretim görüyor. Kayseri de eğitimin alt yapısı, lojistiği anlamında güçlü olan illerden bir tanesidir. Derslik başına düşen öğrenci sayısı okul öncesinde 22, ilköğretimde 24 ve ortaöğretimde ise 22 derslik ortalamasına sahibiz. Tüm bu avantajlı verilere rağmen belki bir dezavantaj olarak şunu söyleyebiliriz; ilimiz genelinde 70 bin öğrencimiz ikili öğretim yapıyor. Bu rakam geçtiğimiz yıl 85 bindi. Bu sayı her geçen gün aşağı düşüyor. Kayserideki hedefimiz normal eğitime geçiş sürecidir. Bu amacı en baş amaç olarak güdüyoruz. Bu hedefe uzak değiliz rakam fazla görünse de normal eğitim sürecine hızlı bir şekilde geçebiliriz” diye konuştu.

Haber:

Kaynak: Kayserim.net

Melikgazi / Kayseri

Paylaş

Kayseri'den bir haberiniz mi var? Haber ihbar hattına iletin.

Reklam
Paylaş

Kayseri hakkında merak edilenler

Bilgi Bankası

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Yorumlar

Yorumlar topluluk kurallarına göre incelendikten sonra yayımlanır.