İçeriğe geç
29 Eylül 2026, Salı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Türk milletinin iyi bir anayasa özlemi halen dinmedi."

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Türk milletinin iyi bir anayasa özlemi halen dinmedi." diyerek bu konunun gündemlerinin en üst sırasında olduğunu söyledi.

· 2 dk okuma
Kayserim.net'i Google'da tercih edilen kaynak yapın (yeni sekmede açılır)
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Türk milletinin iyi bir anayasa özlemi halen dinmedi."
Paylaş

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Danıştay'da "Danıştay'ın 158. Kuruluş Yıldönümü ve Danıştay ve İdari Yargı Günü Töreni"ne katıldı.

Buradaki konuşmasında Danıştay'ın 158. Kuruluş Yıldönümü ve Danıştay ve İdari Yargı Günü kutlayarak başlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde:

Reklam

"Hukuk devletinin en genel tanımı bütün kurum ve organları ile devletin hukuk içinde kalması ve hukukla hayat bulmasıdır. Devletin üç temel sütunundan biri olan idari yargı yolu vatandaşın hakkını arayacağı güvenli bir yoldur.

Hukuk özü ve meşruiyetini evrensel nitelikteki halk ve özgürlüklerden alıyor, idari yargı devlet ile vatandaş arasındaki ilişkide denge unsurudur. İnsanı yaşat ki devlet yaşasın diyoruz. Devlet felsefemizin temelinde bu anlayış yatıyor.

İlgili Haberler

“HER TÜRLÜ AYRICALIĞA VE AYRIMCILIĞA SON VERDİK”

Modern anlamıyla hukuk devletin gün ortasında tam tepeye yerleşen güneş misali herkese eşit şekilde ışık kaynağı olmaktadır. Hukuk devletinde kimse için korku yoktur. Hukuk devletinde aslolan millettir. Her türlü ayrıcalığa ve ayrımcılığa son verdik, cumhur ile cumhuriyet arasına çekilen dikenli tel örgüleri söküp attık.

Reklam

Türkiye'nin çıkarını, Türkiye'nin geleceğini, Türkiye'nin huzurunu gözetmek mecburiyetindeyiz. Yargı yetkisinin kullanımına hukuk yetkisinin dışında hiçbir müdahale hoş ve mazur karşılanamaz, anayasamız yargı yetkisini hukuka uygunluk şekilde sınırlı tutmuştur.

“ANAYASA ÖZLEMİ DİNMEDİ”

Yeni, kuşatıcı, özgürlükçü ve sivil bir anayasa demokrasimizi aşağıdan yukarıya doğru inşa etmenin imkanıyla önümüzde duruyor. Sivil anayasa ile üstün hukuka kavuşacağız. Yeni anayasa gündemimizin üst sıralarında. Kanun-i Esasi'yi takip eden 4 anayasaya rağmen Türk milletinin iyi bir anayasa özlemi halen dinmemiştir. Böyle bir anayasayla inanıyorum ki hem hukuku hem demokrasiyi hem devleti hem milleti aynı anda koruyacak üstün hukuk mantığına kavuşmamız mümkün olacaktır."

Haber:

Kaynak: Kayserim.net

Kayseri

Paylaş

Kayseri'den bir haberiniz mi var? Haber ihbar hattına iletin.

Reklam
Paylaş

Kayseri hakkında merak edilenler

Bilgi Bankası

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Yorumlar

Yorumlar topluluk kurallarına göre incelendikten sonra yayımlanır.