İçeriğe geç
29 Eylül 2026, Salı

TARIM ÜRÜNLERİNDE FİYAT DALGASI

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2026 yılı Nisan ayına ilişkin Tarım Ürünleri Üretici Fiyat Endeksi (Tarım-ÜFE) verilerini yayımladı. Açıklanan verilere göre tarım sektöründe fiyat artışları devam etti.

· 1 dk okuma
Kayserim.net'i Google'da tercih edilen kaynak yapın (yeni sekmede açılır)
TARIM ÜRÜNLERİNDE FİYAT DALGASI
Paylaş


Tarım-ÜFE, 2026 yılı Nisan ayında bir önceki aya göre yüzde 4,26 oranında artış gösterdi. Endeks, bir önceki yılın Aralık ayına göre yüzde 17,69, geçen yılın aynı ayına göre yüzde 42,53 ve on iki aylık ortalamalara göre ise yüzde 40,45 arttı.
Tarım ve Balıkçılıkta Artış
Sektör bazında değerlendirildiğinde, bir önceki aya göre tarım ve avcılık ürünleri ile ilgili hizmetlerde yüzde 4,33, ormancılık ürünleri ve ilgili hizmetlerde yüzde 1,41 artış yaşandı. Balıkçılık ve su ürünleri alanında ise yüzde 5,02 oranında yükseliş kaydedildi.
Sebze Fiyatları Yıllık Bazda Zirvede
Alt gruplar arasında yıllık bazda en yüksek artış yüzde 102,48 ile sebze, kavun-karpuz, kök ve yumrular grubunda gerçekleşti. Aylık bazda en dikkat çeken değişim ise yüzde 21,12 düşüşle turunçgiller grubunda görüldü.

Haber:

Kaynak: Kayserim.net

Kayseri

Paylaş

Kayseri'den bir haberiniz mi var? Haber ihbar hattına iletin.

Reklam
Paylaş

Kayseri hakkında merak edilenler

Bilgi Bankası

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Yorumlar

Yorumlar topluluk kurallarına göre incelendikten sonra yayımlanır.