Kayseri’de 14 Çiçekçi Dükkanı İhaleye Çıkıyor
Kayseri Büyükşehir Belediyesi, mülkiyeti belediyeye ait 14 adet çiçekçi dükkânını kiraya vermek üzere ihaleye çıkıyor.
Kocasinan ilçesi İstasyon Caddesi üzerindeki Meydan Parkı içerisinde bulunan dükkânlar, 2886 Sayılı Devlet İhale Kanunu’nun 45. maddesi kapsamında açık teklif usulüyle toplu halde 3 yıllığına kiralanacak.
İhale, 2 Haziran 2026 Salı günü saat 14.20’de Kayseri Büyükşehir Belediyesi Encümen Salonu’nda gerçekleştirilecek. İhaleye katılmak isteyenlerden çeşitli belgeler talep edilecek.
Yayımlanan ihaleye göre belirlenen 3 yıllık muhammen bedel 10 milyon 500 bin TL, geçici teminat bedeli ise 315 bin TL olarak açıklandı.
Gerçek kişilerden ikametgâh ilmühaberi ile noter tasdikli imza beyannamesi istenirken, üzerinde imza örneği bulunan yeni T.C. Kimlik Kartı veya pasaport gibi resmi kimliklerin ibraz edilmesi halinde imza beyannamesi aranmayacak. Tüzel kişilerden ise bağlı bulundukları odaya ait kayıt belgesi ve noter tasdikli imza sirküleri talep edilecek. Vekâleten katılım sağlanması durumunda noter onaylı vekâletname de başvuru dosyasına eklenecek.
Ayrıca isteklilerin, 2886 Sayılı Kanun kapsamında ihalelere katılmaktan men cezası almadıklarına dair yazılı taahhütname sunmaları gerekecek. Geçici teminat makbuzu, teminat mektubu veya Devlet İç Borçlanma Senetleri de başvuru evrakları arasında yer alacak.
İhale şartnamesi için belirlenen bedelin 5 bin TL olduğu belirtilirken, bu ücretin yatırıldığına dair belediye makbuzunun da ibraz edilmesi istenecek. Ortak girişimle katılım sağlanması halinde ise Ortak Girişim Beyannamesi sunulacak.
Başvurular, ihale günü olan 2 Haziran 2026 Salı günü ihale saatinden önce Kayseri Büyükşehir Belediyesi Gelir Şube Müdürlüğü’ne yapılacak. İhale şartnamesi ve ekleri ise Belediyenin Mali Hizmetler Daire Başkanlığı Gelir Şube Müdürlüğü’nden temin edilebilecek.





