İçeriğe geç
30 Eylül 2026, Çarşamba

Öğretmen pasaport başvuruları dijitalleşti

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), öğretmenler ve eğitim çalışanlarının hususi (yeşil) ve hizmet (gri) damgalı pasaport başvuru süreçlerin

· 1 dk okuma
Kayserim.net'i Google'da tercih edilen kaynak yapın (yeni sekmede açılır)
Öğretmen pasaport başvuruları dijitalleşti
Paylaş

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), öğretmenler ve eğitim çalışanlarının hususi (yeşil) ve hizmet (gri) damgalı pasaport başvuru süreçlerini elektronik ortama taşıdı. Yeni sistemle başvurular artık dijital platform üzerinden yapılabilecek.

Milli Eğitim Bakanlığı, eğitim çalışanlarının pasaport başvuru işlemlerinde dijital dönüşüm adımı attı. Bakanlık bünyesinde görev yapan aktif personel ile emekli veya görevden ayrılmış personelin hususi (yeşil) ve hizmet (gri) damgalı pasaport başvuruları artık elektronik ortam üzerinden gerçekleştirilecek.

Reklam

MEB tarafından kullanıma sunulan yeni sistemle başvuru süreçleri, pasaport.meb.gov.tr internet adresi üzerinden dijital olarak yürütülecek.

Yeni uygulama kapsamında, kadro derecesi 1, 2 veya 3 olan aktif personel, e-Devlet veya MEBBİS şifreleriyle sisteme giriş yaparak hususi damgalı pasaport başvurularını kendileri oluşturabilecek.

İlgili Haberler

Dijital başvuru sistemiyle birlikte eğitim çalışanlarının başvuru süreçlerinin daha hızlı, kolay ve erişilebilir hale getirilmesi hedefleniyor. Uygulamanın, bürokratik işlemlerin azaltılması ve zaman kaybının önlenmesine katkı sağlaması bekleniyor.

Haber:

Kaynak: Kayserim.net

Kayseri

Paylaş

Kayseri'den bir haberiniz mi var? Haber ihbar hattına iletin.

Reklam
Paylaş

Kayseri hakkında merak edilenler

Bilgi Bankası

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Yorumlar

Yorumlar topluluk kurallarına göre incelendikten sonra yayımlanır.