İçeriğe geç
29 Eylül 2026, Salı

CHP’li Çetin; "Talas Belediyesi başkan yardımcısı yakınının ihaleden 23 milyon lira kar ettiği iddiası doğru mudur?"

Cumhuriyet Halk Partisi Talas İlçe Başkanı Hasan Çetin, "Basına yansıyan iddialara göre Talas Belediyesi tarafından gerçekleştirilen bir ihalede satılan arsanın, belediyede görev yapan bir başkan yardımcısının yakını tarafından satın alındığı ve yaklaşık 45 gün sonra bir vakfa devredilerek 23 milyon TL civarında kâr elde edildiği öne sürülmektedir. Bu iddialar doğru mudur?" dedi.

· 1 dk okuma
Kayserim.net'i Google'da tercih edilen kaynak yapın (yeni sekmede açılır)
CHP’li Çetin; "Talas Belediyesi başkan yardımcısı yakınının ihaleden 23 milyon lira kar ettiği iddiası doğru mudur?"
Paylaş

Cumhuriyet Halk Partisi Talas İlçe Başkanı Hasan Çetin, Talas Belediyesi tarafından gerçekleştirilen taşınmaz ihalesinin belediye yönetiminden bir kişinin yakını tarafından alındığı iddiasıyla ortaya çıkan haberlerle ilgili konuştu. Başkan Çetin, belediyeden konuyla ilgili açıklama yapılmasını talep etti.

CHP'li Çetin, "Basına yansıyan iddialara göre Talas Belediyesi tarafından gerçekleştirilen bir ihalede satılan arsanın, belediyede görev yapan bir başkan yardımcısının yakını tarafından satın alındığı ve yaklaşık 45 gün sonra bir vakfa devredilerek 23 milyon TL civarında kâr elde edildiği öne sürülmektedir. Bu iddialar doğru mudur?" diye konuştu.

Reklam

Konu ile ilgili Talas Belediyesi yönetiminden açıklama talep eden CHP'li Çetin, "Söz konusu ihale hangi şartlarda gerçekleştirilmiştir?
Arsanın gerçek piyasa değeri nedir?
Kısa süre içerisinde böylesine yüksek bir değer artışının sebebi nedir?
İhaleye katılım süreci tamamen şeffaf ve rekabete açık şekilde mi yürütülmüştür?
Belediye yönetimi bu iddialar hakkında neden sessiz kalmaktadır?
Talas Belediyesi yönetimini ve iddialarda adı geçen yetkilileri, kamuoyunun vicdanını rahatlatacak açık ve net bir açıklama yapmaya davet ediyoruz. Belediyeler, milletin emanetini yöneten kurumlardır. En küçük bir şüphe dahi oluştuğunda yapılması gereken; sessiz kalmak değil, şeffaflık ilkesine uygun şekilde tüm gerçekleri kamuoyuyla paylaşmaktır. Talas halkı bu soruların cevabını beklemektedir" ifadelerini kullandı.

Haber:

Kaynak: Kayserim.net

Talas / Kayseri

Paylaş

Kayseri'den bir haberiniz mi var? Haber ihbar hattına iletin.

Reklam
Paylaş

Kayseri hakkında merak edilenler

Bilgi Bankası

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Yorumlar

Yorumlar topluluk kurallarına göre incelendikten sonra yayımlanır.