İçeriğe geç
29 Eylül 2026, Salı

Ağırnas'a milyonluk hayvancılık yatırımı

Kayseri'nin Melikgazi ilçesine bağlı Ağırnas Mahallesi'nde kurulması planlanan yumurta tavukçuluğu tesisi için resmi süreç başladı. Yaklaşık 9 milyon 300 bin TL yatırım bedeline sahip proje kapsamında mevcut kapasitenin 27 binden 32 bin tavuğa çıkarılması hedefleniyor.

· 2 dk okuma
Kayserim.net'i Google'da tercih edilen kaynak yapın (yeni sekmede açılır)
Ağırnas'a milyonluk hayvancılık yatırımı
Paylaş

Kayseri'nin Melikgazi ilçesine bağlı Ağırnas Mahallesi'nde kurulması planlanan yumurta tavukçuluğu tesisi için resmi süreç başladı. Yaklaşık 9 milyon 300 bin TL yatırım bedeline sahip proje kapsamında mevcut kapasitenin 27 binden 32 bin tavuğa çıkarılması hedefleniyor.
Kayseri'de hayvanılık alanındaki yatırımlara bir yenisi daha ekleniyor. Melikgazi İlçesi Ağırnas İlçesi'nde yapılması planlanan yumurta tavukçuluğu tesisi projesi için Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) süreci başladı.
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'na sunulan Proje Tanıtım Dosyası'nın değerlendirilmesinin ardından başlatılan süreç kapsamında, yatırımın çevresel etkileri incelenecek. ÇED sürecinin tamamlanmasının ardından projeyle ilgili nihai karar verilecek.

Mevcut tesise yeni yapılar eklenecek
Planlanan yatırım kapsamında mevcut kümes, yumurtahane, yem deposu ve bekçi evine ek olarak yeni yapılar inşa edilecek.
Projede 800 metrekarelik yeni kümes, 800 metrekare depolama binası, 35,28 metrekare yumurtahane ve 49 metrekarelik ölü çukuru yapılması öngörülüyor.
Yatırımın hayata geçirilmesiyle birlikte tesisin yıllık yumurta üretim kapasitesinin artırılması ve bölge ekonomisine katkı sağlanması amaçlanıyor.
İnşaat süresi 90 gün olarak planlandı
Projenin inşaat aşamasının 90 takvim günü içerisinde tamamlanması planlanırken, bu süreçte 10 kişinin çalışacağı belirtildi. Tesisin faaliyete geçmesiyle birlikte işletme döneminde 5 kişiye istihdam sağlanması bekleniyor.
Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, Kayseri Valiliği’ne sunulan Proje Tanıtım Dosyası’nın Çevresel Etki Değerlendirmesi Yönetmeliği’nin ilgili maddesi kapsamında incelendiği ve proje için ÇED sürecinin başladığı bildirildi.

Reklam

Sürecin olumlu tamamlanması halinde yaklaşık 9,3 milyon TL’lik yatırım için yapım çalışmalarına başlanacak.

Haber:

Kaynak: Kayserim.net

Melikgazi / Kayseri

Paylaş

Kayseri'den bir haberiniz mi var? Haber ihbar hattına iletin.

Reklam
Paylaş

Kayseri hakkında merak edilenler

Bilgi Bankası

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Yorumlar

Yorumlar topluluk kurallarına göre incelendikten sonra yayımlanır.