İçeriğe geç
5 Ekim 2026, Pazartesi

Konyalı siyasetçi İsveç'teki seçimler için hemşerilerinden destek istedi

İsveç'te Nyans Partisini kuran Türk asıllı siyasetçi Mikail Yüksel, memleketi Konya'da İsveç Genel ve Yerel Seçimleri için çalışma yürütüyor.

· 1 dk okuma
Kayserim.net'i Google'da tercih edilen kaynak yapın (yeni sekmede açılır)
Konyalı siyasetçi İsveç'teki seçimler için hemşerilerinden destek istedi
Paylaş

İsveç'te Nyans Partisini kuran Türk asıllı siyasetçi Mikail Yüksel, memleketi Konya'da İsveç Genel ve Yerel Seçimleri için çalışma yürütüyor.

Yüksel, Kulu ilçesinde düzenlediği basın toplantısında, İsveç'te çok sayıda Konyalının yaşadığını anımsattı.

Reklam

Kululuların yoğun yaşadığı bölgelerde belediye seçimlerine de katıldıklarını anlatan Yüksel, "Benim oyum fayda etmez' düşüncesi doğru değil. İsveç'te yaşayan Kululular ve diğer göçmenler maalesef yeterince sandığa gitmiyor. Halbuki 1 oy bile çok önemli. Hemşerilerimizden oylarını kullanmalarını rica ediyoruz. Kulu'da yaşayan hemşerilerimizin İsveç'teki akrabalarını aramalarını, bize destek olmalarını rica ediyorum. Hemşerilerimizden oylarını kullanmalarını rica ediyoruz." diye konuştu.

Partisinin göçmenlere yönelik ayrımcılık ve Müslümanlara karşı ırkçılık konularında çalışmalar yürüttüğünü aktaran Yüksel, seçim sürecinde partilerine yönelik ilginin arttığını kaydetti.

Haber:

Kaynak: Kayserim.net

Kayseri

Paylaş

Kayseri'den bir haberiniz mi var? Haber ihbar hattına iletin.

Reklam
Paylaş

Kayseri hakkında merak edilenler

Bilgi Bankası

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Yorumlar

Yorumlar topluluk kurallarına göre incelendikten sonra yayımlanır.