İYEP Yenileniyor: 2 ve 3. Sınıflarda Yeni Dönem Başlıyor
İlkokullarda Yetiştirme Programı (İYEP), 2026-2027 eğitim öğretim yılında yenilenen yapısıyla 2 ve 3. Sınıf öğrencilerine yönelik uygulanacak.
Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ile uyumlu şekilde yeniden yapılandırılan programla, öğrencilerin öğrenme eksikliklerinin daha erken tespit edilmesi ve ihtiyaç duydukları eğitim desteğine zamanında ulaşmaları hedefleniyor.
Yeni uygulamada özellikle Türkçe ve matematik alanlarındaki temel becerilerin güçlendirilmesine odaklanılacak. Öğrenme sürecinde desteğe ihtiyaç duyan öğrencilerin belirlenmesi amacıyla beceri temelli ölçme araçları geliştirilecek. Ölçme sonuçları doğrultusunda öğrencilerin ihtiyaçlarına uygun eğitim ve rehberlik desteğinin planlanması amaçlanmaktadır.
Program kapsamında kullanılacak eğitim materyalleri de güncelleniyor. Türkçe ve matematik öğretim programlarındaki değişiklikler doğrultusunda hazırlanan materyallerin Türkiye Yüzyılı Maarifi Modeli ile uyumlu hale getirilmesi için çalışmalar sürdürülüyor.
Ayrıca İYEP’in yeni yapısına ilişkin yönerge hazırlıklarında da son aşamaya gelindi. Yeni uygulamayla öğrencilerin temel becerilerinin erken yaşlarda desteklenmesi ve sonraki eğitim süreçlerine daha güçlü bir altyapıyla devam etmeleri hedefleniyor.





