3 bin personelle 81 ilde ‘Gıda Güvenliği’ operasyonu
Türkiye’nin 81 ilinde düzenlenen ‘Gıda Güvenliği’ operasyonu neticesinde; piyasa değeri yaklaşık 61 milyon lira olan sahte, taklit ve tahşiş edilmiş ürün ele geçirildi ve 73 şüpheli hakkında adli işlem yapıldı.
Emniyet Genel Müdürlüğü Güvenlik Daire Başkanlığı Fikri Mülkiyet Suçları Merkez Müdürlüğü ile Tarım ve Orman Bakanlığı Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü koordinesinde; vatandaşların sağlığının korunması, gıda güvenliğinin sağlanması, taklit ve tağşiş edilmiş ürünler ile sahte marka, etiket ve ambalaj kullanılarak piyasaya arz edilen ürünlerin tespit edilmesi ve halk sağlığını tehdit eden ürünlerin piyasaya sürülmesinin önlenmesi amacıyla 81 ilde ‘Gıda Güvenliği’ operasyonu düzenlendi.
81 ilin Emniyet Müdürlüğüne bağlı Güvenlik Şube Müdürlükleri/Büro Amirliklerinde görevli bin 700 Fikri Mülkiyet Suçları personeli ile Tarım ve Orman İl/İlçe Müdürlüklerinde görevli bin 350 personel olmak üzere toplam 3 bin 50 personelin katılımıyla bin 908 adreste kontrol ve denetim yapıldı. Gerçekleşen denetimler neticesinde; piyasa değeri yaklaşık 61 milyon lira olan çok sayıda gıda, içecek ve takviye edici ürün ile üretim, dolum, etiketleme ve ambalajlamada kullanılan materyal ele geçirildi.
73 şüpheli hakkında adli işlem yapıldı.
Haber: Uygar Yıldız
Kayseri





