İçeriğe geç
30 Eylül 2026, Çarşamba

Husiler, Kızıldeniz’de Yunanistan şirketine ait gemiyi vurdu, gemi hasar aldı

· 1 dk okuma
Kayserim.net'i Google'da tercih edilen kaynak yapın (yeni sekmede açılır)
Husiler, Kızıldeniz’de Yunanistan şirketine ait gemiyi vurdu, gemi hasar aldı
Paylaş

İngiltere Kraliyet Donanması’nın Birleşik Krallık Deniz Ticaret Operasyonları (UKMTO), dün Husilerin Kızıldeniz’de Yunanistan’ın sahibi olduğu ve işlettiği Liberya bandıralı Tutor gemisini vurduğunu ve geminin hasar görerek su aldığını duyurdu. Öte yandan ABD Merkez Komutanlığı (CENTCOM), Husilere saldırarak 3 gemisavar seyir füzesi (ASCM) fırlatıcılarını ve bir insansız hava aracını vurduğunu açıkladı.

UKMTO, dün Kızıldeniz’de bir geminin kıçtan deniz dronuyla vurulduğuna dair raporlar aldığını açıklayarak geminin, mürettebatın komutası altında olmadığını ve su almaya başladığını açıkladı. UKMTO, geminin ilk olarak dronla ve ikinci defa bir füzeyle vurulduğunu belirterek askeri yetkililerin gemiye yardımcı olduğunu ifade etti.

Reklam

CENTCOM ise “Son 24 saat içinde ABD Merkez Komutanlığı (CENTCOM) güçleri, Yemen’in Husi kontrolündeki bir bölgesinde üç gemisavar seyir füzesi (ASCM) fırlatıcısını ve Yemen’in Husi kontrolündeki bir bölgesinden fırlatılan bir insansız hava sistemini (UAS) başarıyla imha etti.

İran destekli bir Husi insansız su üstü aracı (USV), Kızıldeniz’de Liberya bayraklı, Yunanistan’ın sahibi olduğu ve işlettiği Tutor gemisini vurdu. Tutor en son Rusya’ya yanaşmıştı. USV’nin etkisi ciddi su baskınlarına ve makine dairesinde hasara neden oldu” açıklamasını yaptı.

Haber:

Kaynak: Kayserim.net

Kayseri

Paylaş

Kayseri'den bir haberiniz mi var? Haber ihbar hattına iletin.

Reklam
Paylaş

Kayseri hakkında merak edilenler

Bilgi Bankası

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Yorumlar

Yorumlar topluluk kurallarına göre incelendikten sonra yayımlanır.